Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΙΡΑΚΙΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΑ ΠΟΥ Η ISIS ΖΗΤΗΣΕ Ν΄ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ


13654442
H Ioρδανία θα εκτελέσει αύριο την ιρακινή τζιχαντίστρια Sajida Al-Rishawi που ήταν φυλακισμένη και καταδικασμένη στην εσχάτη των ποινών ανέφερε ένας υπεύθυνος της ασφάλειας.Την απελευθέρωση της Ιρακινής είχε θέσει ως προααιπαιτούμενο στην απελεύθερωση του ιορδανού πιλότου η ISIS.Λίγο νωρίτερα το Αμμάν απείλησε με φοβερά αντίποινα το Ισλαμικό Κράτος μετά την εκτέλεση του ιορδανού πιλότου.
Η ισλαμιστική οργάνωση δημοσιοποίησε σήμερα βίντεο όπου ο ιορδανός πιλότος που αιχμαλωτίστηκε στην περιοχή της Ράκα της Συρίας καίγεται ζωντανός από τα μέλη της.
«H ποινή του θανάτου θα εκτελεστεί αύριο την αυγή » ανέφερε πηγή της ιορδανικής ασφάλειας .Είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την συμμετοχή της σε πολύνεκρες επειθέσεις σε ξενοδοχεία του Αμμάν που διαπράχθηκαν το 2005. (LeFigaro AFP 03/02/2015)13654430
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ
Η 44χρονη ιρακινή Sajida al-Rishawi είναι αδερφή του Samer Moubarak al-Rishawi (ή Thamer Mubarak Atrous), που είναι το δεξί χέρι του Abou Moussab al-Zarqaoui, που ήταν αρχηγός της Al-Qaida στο Ιράκ (ως τον θάνατό του το 2006) και εμίρη της επαρχίας Al-Anbar.Ο αδερφός της σκοτώθηκε το 2004 στην πρώτη μάχη της Fallujah (Irak) μεταξύ των εξεγερμένων σουνιτών και των αμερικανικών δυνάμεων.Ένας ακόμη αδερφός της Sajida και ένας από τους κουνιάδους της σκοτώθηκαν σε μάχες με αμερικανούς.
Η Sajida al-Rishawi καταδικάστηκε σε θάνατο τον Σεπτέμβρη του 2006 για την συμμετοχή τςη σε επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 57 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 90 στο Amman.13654432
ΓΙΑΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Νοέμβριο του 2005 σημειώθηκαν 3 επιθέσεις αυτοκτονίας κατά 3 ξενοδοχείων στην ιορδανική πρωτεύουσα που σύχναζαν διπλωμάτες,τουρίστες και εκπατρισμένοι. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κυρίως από τον άνδρα της Ali Hussein al-Shammari.
Κάποιες ημέρες μετά τις επιθέσεις η Sajida al-Rishawi συνελήφθηκε και η ιορδανική τηλεόραση την εμφάνισε με ζώνη εκρηκτικών  να ομολογεί πήγαμε με τον άνδρα μου στο ξενοδοχείο Radisson. Υπήρχαν γυναίκες παιδιά. Ο άνδρας μου ανατινάχθηκε ενώ εγώ δεν κατάφερα αν και προσπάθησα να ενεργοποιήσω τον μηχανισμό. Είχε δηλώσει ότι μπήκε στην Ιορδανία με τον τον άνδρα της Ali Hussein al-Shammari με πλαστά διαβατήρια και ότι η ίδια κατάγεται από την Ramadi πόλη του δυτικού Ιράκ. (nouvelobs)Le témoignage télévisé de Sajida al-Rishawi en novembre 2005 (AMR NABIL/AP/SIPA)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.