Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

H Mόσχα απαντά στην επιθετικότητα των ΗΠΑ σε Ουκρανία και Βαλτική με ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας-Βενεζουέλας στην Καραϊβική! (vid)


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ "ΜΕΓΑΣ ΠΕΤΡΟΣ" - Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΟΣ "ΑΣΤΑΚΟΣ"

Ναυτικές ακήσεις στην "κολιά" των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν μαζί Ρωσία και Βενεζουέλα στη νότια Καραϊβική Θάλασσα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.
Πρόκειται για την απάντηση των Ρώσων στις προκλητικές ασκήσεις που πραγματοποιούν οι Αμερικανοί στην Δυτική Ουκρανία αλλά και τις προκλητικές ασκήσεις που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ στην Βαλτική με τις πρόθυμες για ρωσικό αίμα βαλτικές δημοκρατίες, και την πάντα προκλητική Πολωνία.

Στις χώρες αυτές το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει συνεχώς τεθωρακισμένες δυνάμεις ταχείας επέμβασης ενώ έχει μετασταθμεύσει και μαχητικά αεροσκαφη.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κοινές ασκήσεις με το Ναυτικό της Βενεζουέλας θα πραγματοποιηθούν με την ονομασία «Venrus-2015» κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.  Θα συμμετάσχουν πολεμικά πλοία του βόρειου στόλου με το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Πέτρος ο Μέγας» το οποίο είναι πλοίο πρωτης γραμμής καθώς και αντιτορπιλικά που θα το υποστηρίζουν», σημειώνει το πρακτορείο.
Η πηγή σημειώνει ότι η ημερομηνία της άσκησης θα καθοριστεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες θα πρέπει να τεθούν σε ενέργεια μέχρι τέλος Μαρτίου.
Στα γυμνάσια θα συμμετάσχουν αεροσκάφη της πολεμικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας και το Ναυτικό της χώρας.
Η άσκηση ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά την επίσκεψη του  Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκου, στον οποίο απονεμήθηκε το ‘Διάταγμα της Βενεζουέλας’ για προσόντα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.
Ο Σάιγκου είπε , επίσης, ότι  η στρατιωτική και στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αναπτύσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών συμφωνιών μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Βενεζουέλας.
Οι προγραμματισμένες ασκήσεις δεν είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται μεταξύ των δύο χωρών.
Το 2008, στο νότιο τμήμα της Καραϊβικής πραγματοποιήθηκαν οι ναυτικές ασκήσεις «Venrus-2008», στην οποία συμμετείχαν πλοία από το ρωσικό βόρειο στόλο.
Σημειώνεται ότι η Βεναζουέλα, η Νικαράγουα και η Αργεντινή έχουν προθυμοποιηθεί να επιτρέψουν την δημιουργία ρωσικών βάσεων στο έδαφός τους, προκειμένου να ελεγχθεί η αμερικανική επιθετικότητα στην αμερικανική ήπειρο αλλά και να προκληθεί ισοδύναμο τετελεσμένο ρωσική παρουσίας κοντά στις αμερικανικές ακτές.
To ισχυρότερο πολεμικό πλοίο όλων των ρωσικών Στόλων και ένα από τα πλέον βαριά εξοπλισμένα πλοία που ναυπηγήθηκαν ποτέ, το "Μέγας Πέτρος" κλάσης Kirov αποτελεί πραγματικό τρόμο ακόμα και για τις ΗΠΑ καθώς πέραν του τρομακτικού του οπλοστασίου μπορεί να μεταφέρει και πυρηνικές κεφαλές (θεωρητικά έχουν αφαιρεθεί αλλά ποτέ δεν είναι σίγουρο εάν τις μεταφέρουν ή όχι)
Κirov: Η πυρηνοκίνητη κλάση «αστακός» του ρωσικού Ναυτικού
Η κλάση θωρηκτών Kirov είναι η μεγαλύτερη κλάση σκαφών που υπηρετούν στο ρωσικό Ναυτικό σήμερα. Το μήκος του σκάφους ανέρχεται στα 252 μέτρα, πλάτος 28,5 μέτρα και βύθισμα 9,1 μέτρα ενώ  το πλήρες εκτόπισμα είναι 28.000 τόνοι.  Η πρόωση του σκάφους είναι συνδυασμός αντιδραστήρων και ατμοστρόβιλων CONAS (Combined nuclear and steam) και απαρτίζεται από δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες ΚΝ-3 και δύο ατμοστροβίλους GT3A-688.
Το σύστημα αυτό πρόωσης δίνει στο σκάφος μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων και εμβέλεια αποστολής 2000 χλμ. στους 30 κόμβους με συνδυασμό CONAS ή απεριόριστη με τους δύο ΚΝ-3 και ταχύτητα 20 κόμβων. Το σκάφος διαθέτει δύο κύρια ραντάρ έρευνας 3D τα Voskhod MR-800 και Fregat MR-710, 2 ραντάρ ναυτιλίας Palm, και δύο σόναρ (ένα στο σκάφος και ένα συρόμενο)
Ο οπλισμός του κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός:
Διαθέτει 20 πυραύλους κατά στόχων επιφανείας P-700 Granit (SS-N-19 Shipwreck), 14 βλήματα SS-N-14 για ανθυποβρυχιακές αποστολές, 96 (στο σκάφος Pyotr Velikhy 48)  αντιαεροπορικά βλήματα S-300F (SA-N-6 Grumble), 128 βλήματα 9K95 Tor (SA-N-9 Gauntlet) για άμυνα σημείου, και 44 πυραύλους OSA-MA (SA-N-4 Gecko για μικρότερες αποστάσεις. Υπάρχει ακόμη ένα διπλό πυροβόλο AK-130 τρων 130 χλστ. και μέχρι και 6 ΑΚ-630 εξάκανα των 30 χλστ. και τέλος 6 αντιπυραυλικλα συστήματα  6 × CADS-N-1 Kashtan.
Το πλήρωμά του ανέρχεται στα 710 άτομα





defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.