Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Mε κωλοτούμπα στον γκρεμό; Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας




Οι γκρεμοί χάσκουν πάντοτε ενώπιον της διαχρονικής Ελληνικής Ιστορίας.
Πολλές φορές πέσαμε μέσα στους γκρεμούς βλ. Ζάλογγο.
Το θέμα είναι πώς πέφτουμε και τι μήνυμα δίνουμε σε αυτούς που μας παρακολουθούν .
Και τελικά αν κατά το ανάλογο θάρρος και την λεβεντιά εμφανίζεται ¨ο από μηχανής ΘΕΟΣ του Έθνους¨ που μας δίνει πτερά στις ψυχές για να αντιμετωπίσουμε τους γκρεμιστές μας;
¨ οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να σπρώξουν την Ελλάδα στον γκρεμό.¨

Ο Πολ Κρούγκμαν με άρθρο του αμέσως μετά τη διαφωνία του Eurogroup, πήρε θέση με άρθρο του στους New York Times τονίζοντας ότι η Ευρώπη αποφάσισε το «τέλος της Αθήνας» και καταλήγει λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να σπρώξουν την Ελλάδα στον γκρεμό.
¨ Ὁ Θεὸς ἂς κάμη τὸ ἔλεός του νὰ μᾶς γλυτώση ἀπὸ τὸν μεγάλον γκρεμνὸν ὁπού τρέχομεν νὰ τζακιστοῦμεν.¨ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
Τῆς προσόδες τῆς πατρίδας τῆς κλέβομεν, ἀπὸ ὑποστατικὰ δὲν τῆς ἀφήσαμεν τίποτας, σὲ πηρεσίαν νὰ μποῦμεν, ἕνα βάνομεν εἰς τὸ ταμεῖον, δέκα κλέβομεν. Ἀγοράζομεν προσόδες, τῆς τρῶμεν ὅλες. Χρωστοῦν εἰς τὸ Ταμεῖον δεκοχτῶ κατομμύρια ὁ ἕνας κι ὁ ἄλλος…
Τέτοιοι μπαίνουν εἰς τὰ πράματα καὶ τέτοιους συντρόφους βάνουν. Δύσκολο εἶναι ὁ τίμιος ἄνθρωπος νὰ κάνη τὰ χρέη τοῦ πατριωτικῶς. Οἱ ἀγωνισταὶ οἱ περισσότεροι καὶ οἱ χῆρες κι ἀρφανὰ δυστυχοῦν. Πολυτέλεια καὶ φαντασία – γεμίσαμεν πλῆθος πιανοφόρτια καὶ κιθάρες. Οἱ δανεισταὶ μᾶς ζητοῦν τὰ χρήματά τους, λεπτὸ δὲν τοὺς δίνομεν ἀπὸ – κάνουν ἐπέβασιν εἰς τὰ πράματά μας. Καὶ ποτὲς δὲν βρίσκομεν ἴσιον δρόμον.
Πῶς θὰ σωθοῦμεν ἐμεῖς μ αὐτὰ καὶ νὰ σκηματιστοῦμεν εἰς τὴν κοινωνίαν τοῦ κόσμου ὡς ἄνθρωποι; Ὁ Θεὸς ἂς κάμη τὸ ἔλεός του νὰ μᾶς γλυτώση ἀπὸ τὸν μεγάλον γκρεμνὸν ὁπού τρέχομεν νὰ τζακιστοῦμεν.
Το χειρότερο σενάριο είναι να σε ρίξουν στον γκρεμό την στιγμή που κάνεις κωλοτούμπα.
¨Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχθεί την παράταση του μνημονίου και θέλει…διευκρινήσεις στην ευελιξία….
Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα και παρ΄ ότι υπάρχουν αριστερές πτέρυγες και πιο ριζοσπαστικές απόψεις ο ΣΥΡΙΖΑ, παίζει ένα απίστευτο επικοινωνιακό παιχνίδι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αποδεικνύεται και από το κείμενο αρχών του Moscovici του ευρωπαίου επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων της ευρωζώνης, αποδεικνύεται ότι δέχεται την ευελιξία στο υφιστάμενο πρόγραμμα και γενικώς δέχεται τις μεταρρυθμίσεις.
Το παράδοξο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται το κείμενο αρχών του Moscovici το οποίο μιλάει για ευελιξία σο υφιστάμενο πρόγραμμα και δεν δέχεται την πρόταση του επικεφαλής του Eurogroup Dijsselbloem που αναφέρεται σε υφιστάμενο πρόγραμμα με ρήτρες ευελιξίας.
Δηλαδή και η πρόταση Moscovici και η πρόταση Dijsselbloem είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα αλλά παρ΄ όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση και ο Γιάνης Βαρουφάκης την απέρριψαν την πρόταση του Eurogroup.
Είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει μια θεαματική κωλοτούμπα ιστορικών διαστάσεων και όπως θα αποδειχθεί αυτή η κωλοτούμπα θα είναι επωφελής για την Ελλάδα, την οικονομία, τις τράπεζες και τους καταθέτες.¨
Τα λόγια είναι περιττά όταν ολόκληρο το πολιτικό εν ενεργεία δυναμικό της χώρας το παρακολουθούν με αγωνία εκατομμύρια μάτια εξαθλιωμένων Ελλήνων από την μνημονιακή μέγγενη που μας την έστησαν με μαεστρία ¨οι ψαλιδόκωλοι Φράγκοι¨ κατά τον ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.