Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η Ρωσία κατασκευάζει στη Συρία το μεγαλύτερο κέντρο παρακολούθησης και υποκλοπών στη Μέση Ανατολή για να «βλέπει» την Τουρκία!


ypoklopes3
YΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Την μεγαλύτερη βάση υποκλοπών και παρακολούθησης σε όλη τη Μέση Ανατολή που θα «βλέπει» τα πάντα από το Αιγαίο, μέχρι και τα σύνορα Ιράκ-Ιράν κατασκευάζει η Ρωσία στο ψηλότερο βουνό της Συρίας Jabal kurd στη περιοχή της Λατάκιας.

Με την κίνηση αυτή οι Ρώσοι θα θέσουν υπό έλεγχο ολόκληρη την Τουρκία την οποία άλλωστε δεν εμπιστεύουνται (και δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να την εμπιστεύεται), και θα προτατεύουν την Κύπρο αλλά και τις ναυτικές τους μονάδες που θα ελλιμενίζονται στη Λεμεσό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Watan, στα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας, κατασκευάζεται η μεγαλύτερη βάση επικοινωνιών σε όλη την Μέση Ανατολή , η οποία θα μπορούσε να υπονομεύσει άμεσα την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην περιοχή κοντά σχετικά στις συριακές ακτές, στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας, θα κατασκευαστεί ένα πολύ μεγάλο κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης , των πάσης φύσεως τουρκικών επικοινωνιών.
Η επιλογή της Συρίας δεν είναι τυχαία. Η χώρα αποτελεί βασικό δομικό λίθο στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της Μοσχας. Εάν πέσει η κυβέρνηση Μ.Άσαντ τότε το αμερικανοκίνητο Κατάρ θα περάσει αγωγό με τον οποίο θα μεταφέρει το φυσικό του αέριο την Ευρώπη χτυπώντας την ρωσική Gazprom.
Eάν η Συρία πέσει στα χέρια αμερικανοτροφοδοτούμενων ισλαμιστών σουνιτών εξτρεμιστών τότε θα υπάρξει προσπάθεια υπονόμευσης της ρωσικής ασφάλειας στο ρωσικό Καύκασο με την εισροή εξτρεμιστικών στοιχείων στην Τσετσενία, από την άπειρη «δεξαμενή του «Σαμ» (ανατολική Συρία,δυτικό Ιράκ).
Εάν χαθεί η Συρία, η Ρωσία θα χάσει το σημαντικότερο σημείο από το οποίο θα μπορεί να ελέγχει όλη την λεγόμενη «Γόνιμη Ημισέληνο»
Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη δημιουργία του κέντρου αναφέρουν ως έδρα την περιοχή της Λατάκιας. Ο επικεφαλής των συριακών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Συρίας, Υποπτέραρχος Jamil Hassan, ο οποίος θεωρείται ο ισχυρότερος «αξιωματούχος» στην Συρία μετά τον Πρόεδρο Άσαντ, αξιωματικοί του επίλεκτου σώματος της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, ο αξιωματικός σύνδεσμος της «Χεζμπολάχ», ο διοικητής της ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην Ταρτούς , και ένας Ρώσος αξιωματικός με τον βαθμό του στρατηγού, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την οργάνωση αυτού του κέντρου , θα έχουν λόγο στην εγκατάσταση αυτή .
Η βάση θα κατασκευαστεί σε μια από τις κορυφές του όρους Jabal kurd . Η βάση αυτή με το εξοπλισμό που θα διαθέτει θα σαρώνει στην κυριολεξία, όλες τις επικοινωνίες και συνομιλίες του τουρκικού Στρατού , συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο Πέλαγος και την Κύπρο. Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και στο εξής θα παρακολουθούνται πολύ στενά όλες οι τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις σε όλη την ευρύτερη περιοχή . Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το όρος Jabal kurd είναι το υψηλότερο βουνό στην Συρία, και είναι δυνατό από την κορυφή του, να δει κάποιος το τουρκικό έδαφος σε απόσταση πολλών δεκάδων χιλιομέτρων μέσα στην ενδοχώρα.
«Από την άποψη του Β.Πούτιν, αυτό είναι ένα αξιοπρεπές «χαστούκι» προς τον Ερντογάν, για τον ρόλο του, στο «βρώμικο» πόλεμο εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ στην Συρία», τονίζει το ρωσικό δημοσίευμα επί λέξη.
Οι Ιρανοί είναι επίσης ικαοποιημένοι, διότι στην περίπτωση αυτή, θα μπορέσουν μέσω των ρωσικών πληροφορίών να συντονίσουν ακόμα καλύτερα την επιρροή τους στην περιοχή αυτή. Άλλωστε όταν η Συρία απελευθερωθεί οριστικά από τους ισλαμιστές εισβολείς και όταν το ISIL συντριβεί στη Μοσούλη το κενό ισχύος που θα δημιουργηθεί τις κατεστραμμένες πλέον χώρες θα πρέπει άμεσα να καλυφθεί από τις σιιτικές δυνάμεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ που είναι και φίλα προσκείμενες στη Ρωσία αλλά και στους ορθόδοξους πληθυσμούς της περιοχής.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Χασάν Νασράλα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ έχει στρατολογήσει χιλιάδες «Ρουμ Ορθοντόξ» να πολεμούν στο πλάι των σιιτών μαχητών του συνάπτοντας έτσι πολύ ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο θρησκειών.
Η κατασκευή της βάσης, μπορεί επίσης να είναι μια απάντηση του Άσαντ, στην μη εξουσιοδοτημένη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο θύλακα του Σουλεϊμάν Σαχ, καταλήγει το δημοσίευμα, αν και περισσότερο πρόκειται περί ρωσικής απάντησης στους διπρόσωπους (με όλους) τουρκικούς χειρισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία της τεράστιας αυτής ρωσικής στην ουσία βάσης υποκλοπών, έχει πολλές και διαφορετικές αποστολές. Για πρώτη φορά η Ρωσία «βάζει πόδι» «ουσιαστικά» στην περιοχή της Μέση Ανατολής , ελέγχοντας στεριά , θάλασσα και αέρα.
Ότι κινείται σε Συρία, Ανατολική Μεσόγειο , Κύπρο, ΝΑ Αιγαίο Πέλαγος , Αίγυπτο, Ισραήλ, σε συνδυασμό με τον ελλιμενισμό ρωσικών ναυτικών μονάδων επιφάνειας και υποβρυχίων στην Λεμεσό, θα εντοπίζεται και θα καταγράφεται. Οι Ρώσοι ποτέ δεν θα άφηναν την παρουσία ρωσικών ναυτικών μονάδων στην Κύπρο, «απροστάτευτη» .
Η Τουρκία για πρώτη φορά θα έχει την «καυτή ανάσα» της ρωσικής αρκούδας στο «σβέρκο της», με ότι αυτό συνεπάγεται.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.