Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η κυβέρνηση ανοίγει τις πόρτες σε Κίνα και ΗΠΑ δίνοντας λιμάνια, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και διακυβέρνηση


Αποικία Θεσμών, Κρατών και Κεφαλαίων


Μαρία Τσολακίδη
Στην προσπάθειά της να δείξει έναν ηγετικό ρόλο έναντι της γερμανικής πολιτικής που διέπει την Ε.Ε, η κυβέρνηση παραχωρεί σε τρίτες χώρες που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας αγοράς δύο από τις σημαντικότερες κινητήριες δυνάμεις της χώρας.

Την ολοκληρωτική παραχώρηση του ΟΛΠ σε κινεζικά συμφέροντα προτείνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκης σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα". Ο κ. Δραγασάκης σύμφωνα με το δημοσίευμα θεωρεί ότι η υπάρχουσα εκμετάλλευση του λιμανιού από τους Κινέζους επιχειρηματίες είναι παράδειγμα της "επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών". 
Ο Δραγασάκης σε ρόλο Σημίτη
Ενώ προεκλογικά ο Σύριζα ήταν αντίθετος με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Λιμένα Πειραιώς σήμερα αλλάζει γραμμή και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης το 67,7% των μετοχών του ΟΛΠ είναι διαθέσιμο προς πώληση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ εφόσον τώρα έχει αναδιοργανωθεί με αριστερό διευθυντή πωλήσεων, τον κ. Πιτσιόρλα. 
Δεν έχουν περάσει 4 μήνες που ο "ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά" κατακεραύνωνε μέσα από ανακοινώσεις την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την πώληση και του υπόλοιπου μετοχικού πακέτου του ΟΛΠ. 
Έγραφε τότε η τοπική οργάνωση του κόμματος: "Προκειμένου να εξυπηρετήσουν -όσο μπορούν καλύτερα- τα ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, που θέλουν να αρπάξουν την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου προς όφελός τους, δε διστάζουν να ξεπουλήσουν όσο – όσο, ακόμα και κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως είναι ο Ο.Λ.ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Ε. και Ο.Λ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Οι δύο Οργανισμοί, που λειτουργούν και διαχειρίζονται τα δύο σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των οικονομικών και κοινωνικών αναγκών, χαρίζονται στα ιδιωτικά μονοπώλια, θυσιάζοντας το μέλλον του τόπου, στο βωμό της αβέβαιης αποπληρωμής του χρέους".
Από την εποχή που ο κ. Σημίτης παρέδωσε το σημαντικότερο λιμάνι των Βαλκανίων και ένα από τα πολυτιμότερα της Ευρώπης στην Cosco, η Ελλάδα έχασε ένα ισχυρότατο όπλο ανάπτυξης της εθνικής της οικονομίας και ανεξάρτητης από ξένα κεφάλαια ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του "ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ",  που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2014, η Cosco εισπράττει εκμεταλλευόμενη το λιμάνι χωρίς να δίνει τα ανάλογα στο ελληνικό κράτος: "στην περίπτωση του Ο.Λ.ΠΕΙΡΑΙΑ, εμφανίζονται να δέχονται κάθε αξίωση της Cosco, αγνοώντας ακόμα και αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου η θυγατρική της κινέζικης εταιρείας να μην πληρώνει ούτε καν το «ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα», που έχει συμφωνηθεί με τη Σύμβαση Παραχώρησης του τερματικού Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.
Σύμφωνα λοιπόν, με όσα ανακοίνωσε η οργάνωση της τότε αντιπολίτευσης οι Κινέζοι δεν έχουν πληρώσει τα ανάλογα και είναι άγνωστο αν πριν τις διαπραγματεύσεις του κ. Δραγασάκη με την Κίνα η κυβέρνηση έκανε έλεγχο για το τι χρωστάει μέχρι σήμερα η Cosco στον ελληνικό λαό. 
Ο υπουργός Ναυτιλίας Δρίτσας θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τις δηλώσεις του κ. Δραγασάκη κατά την επίσκεψη του στο Πεκίνο για να κλείσει τη νέα συμφωνία, είπε "ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα".
Το Αιγαίο ανήκει στους συμμάχους
Ο υπέρμαχος της εθνικής κυριαρχίας συγκυβερνήτης, κ. Πάνος Καμμένος, έριξε μία βόμβα μεγατόνων όσον αφορά το πετρέλαιο και φυσικό αέριο του Αιγαίου. Ο κ. Καμμένος θέλει οι ΗΠΑ να πάρουν μερίδιο του εθνικού πλούτου βάζοντας ως επιχείρημα ότι η Ελλάδα υπό τον φόβο των ισλαμιστών του ISIS χρειάζεται συμμάχους ΝΑΤΟικούς που θα εκμεταλλεύονται την εθνική περιουσία. Σύμφωνα με τον κύριο Καμμένο, όπως συνεργάζονται το Ισραήλ και η Κύπρος, έτσι πρέπει να συνεργαστεί και η Ελλάδα με τις ΗΠΑ για την γεωπολιτική σταθερότητα αλλά και την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου μόνο με την στήριξη ισχυρών "συμμάχων".
"Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία. Στη συνάντηση που είχα με την κυρία Νούλαντ (υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ) της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία G2G (government to government) agreement με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχεισυνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου".
Μετά την G2G συμφωνία των προηγούμενων κυβερνήσεων με το Ισραήλ, τώρα και η σημερινή κυβέρνηση είναι ανοιχτή για μία διακρατική συνεργασία με τις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι θα συναποφασίζεται μέσω των υπουργικών συμβουλίων των δύο κρατών οι όποιες εξελίξεις αφορούν την Ελλάδα. Σε αυτές τις συνεργασίες πάντα ο ανίσχυρος οικονομικά δέχεται ό,τι θέλει ο ισχυρός. 
Η κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι οι Θεσμοί μπορεί να μην τους δίνουν δανεικό ρευστό όποτε μένουν από χρήματα, ανοίγει τις πόρτες και σε άλλους καλοθελητές οι οποίοι μπορεί να μην δανείζουν φανερά αλλά θα έχουν ως κέρδος την πλήρη διαχείριση του ενεργειακού δυναμικού της Ελλάδας αλλά των μεταφορών μέσω θαλάσσης. Οι δύο μεγαλύτερες παγκόσμιες αγορές που αποσταθεροποίησαν τις εθνικές κυριαρχίες όλων των λαών του κόσμου μοιράζουν την Ελλάδα με τις ευχές της κυβέρνησης Αξιοπρέπειας.
Αυτό σημαίνει ότι από τη μια πλευρά οι Έλληνες θα ξεχρεώνουν τα δάνεια προς τους Θεσμούς και από την άλλη δεν θα έχουν μερίδιο των κερδών από τον εθνικό πλούτο που ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς. 
stontoixo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.