Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ρωσική στρατιωτική άσκηση στην Αρκτική λόγω νέων προκλήσεων και απειλών

5415453


Η Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας τη Δευτέρα, έχει ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας στην Αρκτική με τη συμμετοχή  38.000 στρατιωτών, 3360 οχημάτων, 41 πολεμικών πλοίων, 15 υποβρυχίων και 110 αεροσκαφών και ελικοπτέρων .

Ο υπουργός Άμυνας , στρατηγός Sergei Shoigu , προειδοποιεί η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες απειλές για την ασφάλειά της και εξήγησε ότι η Ρωσία έχει εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της και έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της δύναμη και ικανότητές της, ως  απάντηση στις προκλήσεις.
 Οι νέες προκλήσεις και απειλές απαιτούν περαιτέρω αύξηση της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Ρωσία εκφράζει τη «βαθιά της ανησυχία  για την αύξηση των ασκήσεων των χωρών του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Meshkov τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Tass. «Είναι ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι αυτό γίνεται στη βορειοανατολική περιοχή της Ευρώπης, η οποία είναι η πιο σταθερή όσον αφορά την ασφάλεια, όχι μόνο στην ήπειρό μας αλλά πιθανώς στον κόσμο », είπε.
Την περασμένη εβδομάδα, έξι πλοία του ΝΑΤΟ έπλευσαν στη Μαύρη Θάλασσα απέναντι από τη  χερσόνησο της Κριμαίας ως μέρος μιας  ναυτικής άσκησης .
«Ο κύριος στόχος του ελέγχου είναι η αξιολόγηση των δυνατοτήτων των μονάδων της Βορείου Στόλου να ασκούν τα καθήκοντά τους στην ασφάλεια στην Αρκτική ζώνη,» τόνισε ο στρατηγός Σεργκέι Σοϊγκού.
Στον  Υπουργό Άμυνας έχουν ανατεθεί καθήκοντα σχετικά με το συντονισμό της αεροπορικής και ναυτικής δύναμης.
Ο ίδιος διευκρίνησε, ότι ο Πρόεδρος Πούτιν, Ανώτατος Διοικητής των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, διέταξε τις στρατιωτικές ασκήσεις προκειμένου να ελέγξει την ετοιμότητα του Ρωσικού  Βορείου Στόλου.
Ο Βόρειος Στόλος είναι υπεύθυνος για την άμυνα της Βορειοδυτικής Ρωσίας και διαθέτει 39 πολεμικά πλοία και 45 υποβρύχια . Ένα σημαντικό μέρος του υποβρύχιου στόλου είναι κλάσης  Akua,  Delta ή  Sierra , που είναι πυρηνοκίνητα και οπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους.
Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ,  σχεδιάζουν να διεξάγουν κοινές ασκήσεις με Εσθονία, τη Λετονία και  Λιθουανία μέσα στο Μάρτιο.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.