Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΣΑΝΤ ΣΤΟ CBS:OI HΠΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ…,ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ YES


11041198_894160753961091_5896478300630496972_nO EΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ…ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΗΣ ….ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΟΝ 21 ΑΙ.
Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εκπομπή 60΄ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου  CBS, στον  Charlie Rose που μεταδόθηκε στις 29 Μαρτίου ο σύριος πρόεδρος Bachar al-Assad ήταν για μια ακόμη φορά αποκαλυπτικός.Ο δημοσιογράφος συνάντησε τον σύριο πρόεδρο στη Δαμασκό.

assadmain.jpgΓια τις αμερικανικές αερπορικές επιδρομές κι αν αυτές συνέβαλαν θετικά στη μάχη κατά της ISIS o Άσσαντ τόνισε.Μπορεί να υπήρξουν κάποια οφέλη σε τοπικό επίπεδο αλλά γενικά η  ISIS επεκτάθηκε από τότε που άρχισαν οι αερπορικές επιδρομές. Στην πραγματικότητα, ορισμένες εκτιμήσεις αναφέρουν  ότι στρατολογούν 1.000 νεοσύλλεκτους κάθε μήνα στη Συρία. Αλλά και στο Ιράκ και στη Λιβύη επεκτείνεται στη Λιβύη καθώς και πολλές άλλες οργανώσεις θυγατρικές της Αλ Κάιντα δηλώνουν την υποταγή τους στην ISIS.
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΙSIS
Η Σαουδική Αραβία είναι μια απολυταρχία.Ένα μεσαιωνικό σύτημα που βασίστηκε στην σκοτεινή ουαχαμπίτικη ιδεολογία.Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια σύζευξη μεταξύ του ουαχαμπιτισμού και ενός πολιτικού συστήματος 200 ετών.Με την ISIS έχει στο βάθος την ίδια ιδεολογία.
Charlie Rose: Λοιπόν η  ISIS και η Σαουδική Αραβία είναι το ίδιο και το αυτό ;
Ναι η ίδια ιδεολογία η ουαχαμπίτικη.Θεμελιώνουν την ιδεολογία τους και την βασίζουν στα βιβλία.Οι ISIS,  al-Qaïda, και al Nusra χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για να προσελκύσουν τα άτομα τα ουαχαμπίτικα βιβλία.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
“Ο τούρκος πρόεδρος είναι ένας φανατικός των Αδελφών Μουσουλμάνων.Δεν σημαίνει ότι είναι ένα μέλος.Είναι ένας φανατικός.Υποφέρει από πολιτική μεγαλομανία και ορέγεται να γίνει σουλτάνος στον 21ο αι. Εν γνώσει του εισβάλουν από Τουρκία οι τρομοκράτες στη Συρία. Τους παρέχει λογισμική και στρατιωτική στήριξη.Άμεσα και σε καθημερινή βάση.
dimpenews ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΣΣΑΝΤ ΣΤΟ CBS



ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ
Οι Ρώσοι θέλουν να επέλθει ισοροπία δυνάμεων στον κόσμο.Και αυτή τους η έγνοια δεν έχει να κάνει μόνο με τη Συρία…..δεν είναι ότι έχουν ένα ιδιάιτερο ενδιαφέρον για τη Συρία.Θα μπορούσε αυτό να εκφραστεί και οπουδήποτε αλλού.Πρόκειται για το μέλλον του κόσμου. Θέλουν να είναι μια μεγάλη δύναμη και να έχουν λόγο για το μέλλον του κόσμου.Για τη Συρία επιθυμούν σταθερότητα,μια πολιτική λύση.Το ίδιο επιδιώκει και το Ιράν.Η Συρία,το Ιράν και η Ρωσία….   δεν μας ζητούν να κάνουμε κάτι.Αυτοί ό,τι κάνουν δεν το κάνουν για τη Συρία  αλλά για την περιοχή και για τον κόσμο.”
Στον υπαινιγμό του δημοσιογράφου για οικογενειοκρατία και ότι εμφανίζεται ως διάδοχος του πατέρα του στην εξουσία ο σύριος πρόεδρος δήλωσε ότι αυτός και ο προκάτοχός του είναι 2 πρόεδροι που είχαν την υποστήριξη του συριακού λαού ανεξάρτητα από την μεταξύ τους σχέση ενώ υπενθυμίζει την περίπτωση των 2 αμερικανών προέδρων πατέρα και γιου του George Bush και του  W George W. Bush60minutes0327rose-assad366163640x360.jpg
ΗΠΑ
«… Η Δύση και κυρίως οι ΗΠΑ δεν δέχονται εταίρους παρά μόνο ακόλουθους. Ακόμη και η Ευρώπη δεν είναι εταίρος των ΗΠΑ…επομένως αυτό είναι το πρόβλημά τους με τη Συρία .Έχουν ανάγκη από κάποιον που συνέχεια θα τους λέει ναι.
Η νομιμοποίηση μου είναι η αποδοχή μου από τον συριακό λαό. Η νομιμοποιήση προέρχεται από το εσωτερικό.Αλλά θα σας πω γιατί η Δύση αμφισβητεί τη νομιμοποίησή μου.Γιατί η Δύση συνηθίζει να έχει μαριονέτες.Όχι ανεξάρτητους ηγέτες ή λειτουργούς στην χώρα τους.Και αυτό είναι το πρόβλημα και με τον πρόεδρο Πούτιν.Δαιμονοποιούν τον Πούτιν γιατί αυτός μπρορεί να πεί όχι και θέλει να είναι ανεξάρτητος.Γιατί η Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ δεν δέχονται εταίρους.Δέχονται μόνο ακολούθους…επομένως αυτό είναι το πρόβλημα με τη Συρία.Χρειάζονται κάποιον που να τους λέει yes ,μια μαριονέτα.
Ποιές συνθήκες θα σας κάνουν να εγκαταλείψετε την εξουσία ;
Όταν δεν θα έχω την υποστήριξη του λαού.Όταν δεν θα αντιπροσωπεύω τα συμγφέροντα και τις αξίες των συρίων.
Γιατί δεν αποδεχθήκατε την πρόταση του Kerry για διάλογο.
Είναι έτοιμοι για διάλογο ;Eίμαστε πάντα ανοιχτοί…..Εμείς δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα μας..Αυτοί θα όφειλαν να είναι για διάλογο για διαπραγμάτευση.
Εμείς δεν κάναμε εμπάργκο στις ΗΠΑ.Δεν επιτεθήκαμε στον αμερικανικό λαό.Δεν υποστηρίξαμε τρομοκράτες που έκαναν ό,τι έκαναν στις ΗΠΑ. Αλλά οι ΗΠΑ το έκαναν.Θέλαμε πάντα μια καλή σχέση με τις ΗΠΑ.Ποτέ δεν σκεφτήκαμε διαφορετικά.Είναι μια μεγάλη δύναμη.
Κάθε διαμάχη ακόμη κι αν πρόκειται για πόλεμο οφείλει να τελειώσει με μια πολιτική λύση. »
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.