Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

«H Ελλάδα είναι που πρέπει να πληρώσει επανορθώσεις – αρχίζοντας από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου»




(Frankfurter Allgemeine Zeitung)
1) Την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου οι πρόγονοι των αρθογράφων κατοικούσαν σε σπηλιές και ντύνονταν με δέρματα. Το θέμα αφορά την Ελλάδα λοιπόν, και την Περσική Αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών που καταλύθηκε από τον Έλληνα Στρατηλάτη.
Ο τελευταίος βασιλιάς της Περσικής Αυτοκρατορίας πριν την ελληνική κατάλυση ήταν ο Δαρείος Γ΄ της Περσίας ή Δαρείος ο Κοδομανός.
Πάντως αν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια δεν έχει θέσει θέμα αποζημιώσεων το Ιράν, ούτε επί σάχη ούτε επί Χομεϊνί. Όταν είχε έρθει σε σύγκρουση ο σάχης με τις ΗΠΑ, οι Αμερικάνοι ανέφεραν κάτι περί δημοκρατίας ο σάχης τους απάντησε να μην αναφέρουν τη συγκεκριμένη λέξη και ότι πραγματική δημοκρατία υπήρξε μόνο στην Άρχαία Ελλάδα.
2) Η Ελλάς ποτέ δεν υπήρξε αποικιοκρατική και ιμπεριαλιστική δύναμη. Η Γερμανία πλην του ναζιστικού παρελθόντος της, έχει και αποικιοκρατικό. Έχει κατασφάξει λαούς στην Αφρικανική Ήπειρο κατά το τέλος του 19ου αιώνα. Μια καλή ιδέα θα ήταν και αυτοί οι λαοί της Αφρικής που έχουν υποστεί την γερμανική βαρβαρότητα να διεκδικήσουν τις ανάλογες αποζημιώσεις.
Αυτά προς γνώση των γερμανών αρθρογράφων.
Ι. Δραγάτης
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.