Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ο Άξονας Σερβία -Ελλάδα -Ρωσία «εξοργίζει» το Βερολίνο


russiagreeceserbiabrotherhoodorthodox1


Die Welt: Οι Σέρβοι εξακολουθούν να «κοιτούν» προς την  Ρωσία
Πραγματικά είναι άκρως εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει με τους  με τους Γερμανούς, διότι  δεν είναι μόνο το πώς ενεργούν στις συνδιαλλαγές τους με τους διάφορους λαούς, αλλά στο ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τα «αυτονόητα» πολλές φορές ή προφανώς δεν θέλουν. Έτσι και με το ζήτημα της Σερβίας και τις σχέσεις της με την Ρωσία , επιμένουν και δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί οι Σέρβοι υποστηρίζουν την Ρωσία. Προφανώς οι Γερμανοί διπλωμάτες δεν ανοίγουν και κανένα βιβλίο ιστορίας ή μάλλον πολύ πιθανόν διαβάζουν « παραποιημένα « βιβλία. Αλλιώς δεν εξηγείται στο ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν το πώς φαίνεται η Γερμανία στον μέσο Σέρβο.
cross_russia_greece_serbia_serbian_despota_ortodox_
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επενδύσει πολλά στη Σερβία, αλλά και πολλοί κάτοικοι της χώρας αυτής  εξακολουθούν να πιστεύουν ότι  στυλοβάτης της χώρας τους είναι η Ρωσία, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες το Μάιο του περασμένου έτους, η ΕΕ ι βοήθησε  τις σερβικές περιοχές δίνοντας μια σημαντική οικονομική υποστήριξη, και αυτό ήταν ένα μόνο μέρος των € 12 δισεκατομμυρίων που η Σερβία έλαβε από την ΕΕ το 2007. Οι Βρυξέλλες δαπανούν πολλά χρήματα, «για να βοηθήσουν αυτή τη χώρα να βρει το δρόμο της στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα», γράφει η εφημερίδα. Δεν στέλνουν βοήεια οι Γερμανοί δίνουν δάνεια από τα οποία θα απαιτήσουν και την ψυχή των Σέρβων τα επόμενα χρόνια.
Όσον αφορά τις σερβικές αρχές,  εδώ και καιρό έχουν κάνει την επιλογή τους. Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Βούτσιτς έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η χώρα του επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ το 2020. Η κυβέρνηση στο Βελιγράδι έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει να ανοίξει τον πρώτο γύρο των συνομιλιών με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Σερβική ηγεσία σκοπεύει να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες  απαιτούν η  ΕΕ και το ΔΝΤ, αναφέρει το πρακτορείοRia Novosti.
Ωστόσο, η τελική απάντηση στο ζήτημα της προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δώσει την κυβέρνηση, αλλά  το σύνολο του πληθυσμού της χώρας. Αλλά η συμπάθειά του σερβικού λαού για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει εκφραστεί και τόσο καθαρά. Σύμφωνα με έρευνες,  την ένταξη στην ΕΕ είναι έτοιμοι να την υποστηρίξουν , μόνο το 44% του πληθυσμού της Σερβίας. Την ίδια στιγμή ο πιο δημοφιλής  ξένος πολιτικός για τους Σέρβους είναι ο  Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Παρά το γεγονός ότι η χώρα ευρίσκεται στην παρούσα οικονομική  στιγμή υπό την επιρροή της ΕΕ , οι  Σέρβοι πολίτες είναι πιο πρόθυμοι να συμφωνήσουν με τη Ρωσία παρά με την  ΕΕ, και ο κύριος λόγος, σύμφωνα με δημοσιογράφο Welt, έγκειται στη στάση της Ρωσίας στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Η πρώην σερβική επαρχία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της το 2008 και σήμερα η δημοκρατία αναγνωρίζεται από περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο, αλλά ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί από την  Σερβία. Έτσι, το Κοσσυφοπέδιο εξακολουθεί να αποτελεί δυνητική εστία δυνητικής σύγκρουσης. Και δεδομένου ότι η Ρωσία δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και αυτό  για τους  Σέρβους γέρνει την πλάστιγγα της  υποστήριξης προς την Μόσχα.
serbiaflagl
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι «κάθε λαός είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει την ιστορία του», το οποίο προφανώς οι Γερμανοί τεχνοκράτες δεν το γνωρίζουν εάν και  υπολογίζουν τα πάντα λαμβάνοντας υπόψη το χρήμα , διότι την θρησκεία τους την «εξεδίωξαν»  εντελώς από την ζωή τους, χάνοντας τις ηθικές αξίες της ζωής . Ε …λοιπόν δεν είναι όλα στην ζωή το χρήμα …Το Κόσοβο με τα δεκάδες μοναστήρια, η ορθοδοξία, η κοινή σλαβική  καταβολή με τους Ρώσους αποτελούν για τον σερβικό λαό διαχρονικές αξίες . Οι σχέσεις άλλωστε και με την Ελλάδα εδράζονται στην θρησκεία και τους κοινούς αγώνες του παρελθόντος . Αυτά για τους Γερμανούς δεν γίνεται και δεν μπορεί να γίνουν κατανοητά ΠΟΤΕ.
Πριν δύο ημέρες κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Μόσχα οι Ευρωπαίοι εταίροι έπαθαν παράκρουση βλέποντας να συνομιλούν ο Α. Τσίπρας και ο Β.Πούτιν. Φοβούνται όσο τίποτα στον κόσμο την πιθανή δημιουργία ενός άξονα των ορθόδοξων χωρών ( Ρωσία  , Ελλάδα ,Σερβία) που πιθανόν να περιλαμβάνει και την Βουλγαρία και την Αρμενία. προφανώς διότι τους ανατρέπει να άνομα σχέδια τους για υποδούλωση της Ευρώπης με όπλο το Ευρώ.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.