Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Female Jihadists training campΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΜΝΗΜΟΝΕΥΤΗ:OI TΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΥΛΙΤΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ…..
ΩΡΑΙΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Βεβηλώνεται καταστρέφεται διακωμωδείται εμπαίζεται η βυζαντινή πολτισμική κληρονομιά καταπατώνται τα μνημεία ορόσημα της ιστορίας της Ανατολικής Ορθόδοξης εκκλησίας και η σύγχρονη εκκλησία είναι απούσα ούτε μια λέξη…..Ποιός στο μέλλον μπορεί να εμπιστευθεί έστω και 1 από τους μεγαλοσχήμονές ταγούς της όταν δεν αντιδρά ούτε κατ΄ελάχιστον σε αυτήν την γιγαντιαία ιεροσυλία……..Η εκκλησία εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων επέλεξε εδώ και καιρό τον δρόμο της υποταγής όμως υποταγή σημαίνει ισλάμ …….είναι δρόμος χωρίς επιστροφή …είναι ο απόλυτος κατήφορος κι όχι από τον Γολγοθά …….ποιoς θα κατευθύνει το πλήρωμα της;ουδείς …..ακυβέρνητο το σκάφος της εκκλησίας …….κληδωνισμοί…Το μνημείο αυτό για την Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία ισοδυναμεί με τις κατακόμβες της δυτικής…και όμως ουδείς ασχολείται…..Η υποταγή της εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως….σιωπή ….αποπροσανατολισμός,υποβάθμιση συγκλονιστικών γεγονότων,μη απαντήσεις σε καίρια θέματα όπως στην απαγωγή εδώ και 2 χρόνια των 2 επισκόπων Χαλεπίου ο ένας ελληνορθόδοξος ελληνόφωνος και κατά πολλούς και έλληνας υπήκοος…αδιαφορία εγκατάλειψη του ποιμνίου της που σπαράσεται και έχει πάρει τα όπλα για να υπερσασπιστεί το κεφάλι του στη Συρία……όσο και να θέλει να δείξει ότι δεν κάνει πολιτική αυτή την απαρεμβατικότητα της μόνο πολιτικοί λόγοι μπορούν να την υπαγορεύουν ..αδιαφάνεια.
Ένα γυναικείο τάγμα τζιχαντιστριών λειτουργεί ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στην πιο αρχαία βυζαντινή εκκλησία του κόσμου κοντά στο Χαλέπι (Darat Izza).Σκοπός της λειτουργίας του είναι να επιτρέψει στις γυναίκες να είναι στο ίδιο επίπεδο όσο και άνδρες στον αγώνα τους κατά του προέδρου Άσαντ και του συριακού στρατού.Το γεγονός αυτό ήρθε στο φως από ένα βίντεο που παρουσιάζει 45 γυναίκες ομοιόμορφα ντυμένες στα μαύρα να περπατούν προς τηςν εκκλησάι του Αγίου Συμεών του Στυλίτη στα ΒΔ του Χαλεπίου κραδαίνοντας  αυτόματα AK-47 και κραυγάζοντας την γνωστή ιαχή (Allahou Akbar) όπως και άλλα φονατμενταλιστικά συνθήματα.



Καθώς φθάνουν στο μνημείο που ανήκει στην παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά της Unesco οι γυναίκες παρατάσονται σε σειρές υπακούοντας στα παραγγέλματα που τους δίνονται από τον επικεφαλή οποίος στη συνέχεια στρέφεται και μιλάει στην κάμερα.
«Βγήκαμε να πολεμήσουμε για τη θρησκεία μας και για την χώρα μας. Βγήκαμε για να εκπαιδεύσουμε τις γυναίκες και να είναι το ίδιο μάχιμες με τους άνδρες για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους αν τους επιτεθεί ο κακός τύρανος [Bachar al-Assad] και οι στρατιώτες του και αυτοί που τον ακολουθούν. »
Δεν γίνεται από πουθενά διακριτό μέσα στο βίντεο σε ποιά οργάνωση ανήκουν αυτές οι γυναίκες.
Μια άλλη μαχήτρια λέει: «Είμαι τώρα στην περιφέρεια του Χαλεπίου και εκπαιδευτήκαμε 45 αδερφές στο σημάδι και στην σκοποβολή.Και με τη θέληση του Θεού σε λίγο διάστημα θα είμαστε στην καρδιά του Idlib, και μετά στην Daraa, και μετά στο κέντρο του Sham [Συρίας]. «CapTFFYLFYFYL
Η εκκλησία του 5ου αι. του Αγ.Συμεών του Στυλίτη έχει αναγνωριστεί ως ο τόπος του στύλου του ασκητή στυλίτη Αγίου Συμεών.Ο μοναχός ασκητής έζησε στην κορυφή ενός στύλου ύψους 15μ. για 37 χρόνια και κήρυτε στα πλήθη που τον επισκέπτονταν 2 φορές την ημέρα.
Τα ερείπια του στύλου είναι ακόμη ορατά σήμερα.( ibtimes 10/4/15)
To μνημείο του Qalat Seeman είναι παλαιοχριστιανικό κτίσμα του τέλους του 5ου αι. προς τιμήν ενός από τους μεγαλύτερους ασκητές της Συρίας του Συμεών του Στυλίτη.Βιογράφος του είναι ο σύριος επίσκοπος Θεοδώρητος της Cyr.CIHSHI%SHIH%ISIH%
Ο Συμεών γεννήθηκε το 389 στο Sis στα όρια μεταξύ Κιλικίας και Συρίας.Στον στύλο παρέμεινε για 42 χρόνια ως το τέλος της ζωής του στις 24 Ιουλίου του 459 και αφού είχε προθητεύσει σε μονή για μια δεκαετία. Ο στυλιτισμός δημιουργήθηκε από τον Συμεών στη Συρία και ήταν μια απάντηση στον αιγυπτιακό αναχωρητισμό ερημιτισμό.Οι σύριοι ασκητές επινόησαν έναν τρόπο εναλλακτικό ώστε να μην αποκόπτονται από τον κόσμο αλλά να επικοινωνούν μαζί του όντας απερίσπαστοι στην άσκηση.Μαθητής του ήταν ο επίσης φημισμένος άγιος Δανιήλ Στυλίτης.CaUSUMHUOMHUOHUOHOHIIH%
Το μνημείο είναι ένα ευρύχωρο κτίσμα σταυροειδές οικοδομημένο γύρω από ένα οκτάγωνο που εμπερικλείει τον στύλο του ασκητή. Το οκταγωνικό αυτό σύμπλεγμα σχηματίζεται από 8 μεγάλες καμάρες  εκ των οποίων 4 τρίκλιτες βασιλικές που εκτείνονται προς τα 4 σημεία του ορίζοντα.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.