Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΣΕΙΧΗΔΕΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑΚ ΧΟΥΣΕΙΝ ΟΜΠΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΣΑΝΤ


ERDOGAN SALMAN
H ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ


Η σουνιτική καθεστωτική Τουρκία και η σαλαφιστική ουαχαμπίτικη θεοκρατική μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας διαπραγματεύονται σε υψηλό επίπεδο με σκοπό τον σχηματισμό μιας στρατιωτικής συμμαχίας για να ανατρέψουν τον μετριοπαθή πρόεδρο της Αραβικής Συριακής Δημοκρατίας Bachar al-Assad αναφέρουν πηγές που προέρχονται από το περιβάλλον των συνομιλιών.
18922_814251031956697_4758096180295902549_nISIS και συριακή αντιπολίτευση μαζί
Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και τις διαχειρίζεται το Κατάρ.Προσανατολίζονται η Τουρκία να διοχετεύσει χερσαίες δυνάμεις που θα υποστηρίζονται από αεροπορικές επιδρομές των σαουδαράβων για να βοηθηθούν τα ένοπλα τμήματα της συριακής αντιπολίτευσης κατά του συριακού στρατού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.11027437_814251211956679_8223422940529174086_n
Ο Barack Χουσείν Obama ενημερώθηκε για τις διαπραγματεύσεις τον Φεβρουάριο από τον εμίρη του Κατάρ τον σείχη  Tamim Bin Hamad al Thani, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στον Λευκό Οίκο δήλωσε μια πηγή.Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει.
Μετά τη συνάντηση του με τον εμίρη του Κατάρ ο Obama δήλωσε ότι αντάλλαξαν ιδέες για το πως θα αποσυρθεί ο Άσαντ.
«Και τους 2 μας απασχολεί βαθύτατα η κατάστση στη Συρία ..θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την μετριοπαθή αντιπολίτευση και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να επέλθει απόλυτη σταθεροποίηση σε αυτήν τη χώρα όσο ο Άσαντ που έχασε τη νομιμοποίηση του στη χώρα απέλθει. «
Αν οι διπαραγματεύσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας διαδραματιστούν με επιτυχία η παρέμβασή τους στη Συρία θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από το αν οι ΗΠΑ θα την υποστηρίξουν ανέφερε πηγή που εμπλέκεται στις συζητήσεις.
Η The Huffington Post αναζήτησε εξηγήσεις από τα υπουργεία εξωτερικών των 2 χωρών Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας.Τους παρέπεμψαν στις πρεσβείες τους στις ΗΠΑ αλλά και από εκεί δεν υπήρξε σχολιασμός.
Ο Oubab Khalil, επικεφαλής του γραφείου του κυριότερου οργάνου της αμερικανοκίνητης συραικής αντιπολίτευσης Του Εθνικού Συνασπισμού της συραικής επανάστασης στην Washington χαιρέτισε τα καλά νέα. (12/04/2015  huffingtonpost)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.