Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

H AΛ ΝΟΥΣΡΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΗΓΑΓΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ


Father Ibrahim FarahINTΛΕΜΠ -ΜΑΡΤΥΡΙΑ/H AΛ ΝΟΥΣΡΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΗΓΑΓΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ……ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ …ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ 300 ΑΤΟΜΩΝ
Οι χριστιανοί του Idlib ποτέ δεν πίστευαν ότι οι μάχες θα οδηγούσαν στην πτώση της πόλης…….Μια γυναίκα είπε στο As-Safir, “τους είδα το Σάββατο το πρωί από τη  βεράντα μου.Κατεδάφισαν το σταυρό της εκκλησίας μας και εισέβαλαν στο ναό  και έσπαγαν τα πράγματα στο εσωτερικό του. Απήγαγαν τον π. Ibrahim Farah μαζί με έναν νεαρό φαρμακοποιό. Εμείς δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά ν΄ανάψουμε κεριά και να προσευχηθούμε στην Παναγία…”

pere ibrahim farahchristianophobie
Η ίδια επιβεβαίωσε ότι οι εισβολείς άρπαξαν  εικόνες ιστορικής και πνευματικής αξίας από την εκκλησία και ότι αυτό που έγινε στενοχώρησε τους κατοίκους.
Κάποιες οικογένειες χριστιανών παρέμειναν στην πόλη για κάποιες ημέρες και ενώ η Jabhat al-Nusra το παρακλάδι της Αλ Κάιντα την είχε θέσει υπό τον έλεγχό της. Οι διασωθέσντες ανέφεραν στο As-Safir ότι 2 άτομα της χριστιανικής οικογένειας al-Khal τα σκότωσαν ρίχνοντάς τους 40 φορές ενώ τα σώματά τους ήταν γεμάτα εκχυμώσεις από τα χτυπήματα.Τους απαγόρευσαν να διαβάσουν τους νεκρούς στην εκκλησία και τους έθαψαν στον κήπο σπιτιού. Το σπίτι τους στη συνέχεια έγινε έδρα ενόπλων.
Λίγα μέτρα από την εκκλησία η Jabhat al-Nusra ύψωσε τη σημαία της σ΄ένα σπίτι και το χρησιμοποιούσε ως δικαστήριο της Σαρία το οποίο ενέκρινε την κράτηση του ελληνορθόδοξου ιερέα της εκκλησίας της Παναγίας του  π. Farah και η απαγωγή του προστέθηκε στις επιτυχίες των απαγωγών της Jabhat al-Nusra κατά ελληνορθοδόξων αφού η ίδια οργάνωση είχε απαγάγει και τις μοναχές της Αγ.Θέκλας.
Το Idlib είχε 179 χριστιανικές οικογένειες.Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές το 85% αυτών των οικογενειών κατόρθωσε επιτυχώς να εγκαταλείψει την πόλη και γνωρίζουμε τι απέγιναν ενώ για τις υπόλοιπες οικογένειες παραμένει ένα μυστήριο η τύχη τους.
Πηγές από το Idlib, μεταφέρουν ότι μετά την εισβολή δεκάδες πτώματα ήταν διάσπαρτα στους δρόμους κάποιοι είχαν αποκεφαλιστεί,ενώ άλλα έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς.Η Ερυθρά Ημισέληνος στο Idlib έθαψε περί τα 300 πτώματα σε έναν ομαδικό τάφο στις 9 Απρίλη. (al-monitor)
Σύμφωνα με το  κατά τη σαριακή δίκη που πραγματοποιήθηκε στον π. Ibrahim Farah είναι σίγουρο ότι του ζήτησαν να ασπαστεί το ισλάμ. (theorthodoxchurch)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.