Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

«Κεκλεισμένων των θυρών» για λόγους εθνικής ασφάλειας δικάστηκε στην Κύπρο Λιβανέζος που συνελήφθηκε με 2 τόνους νιτρική αμμωνία στην κατοχή του……



Συνελήφθηκε στην Κύπρο Λιβανέζος που είχε στην κατοχή του 2 τόνους νιτρική αμμωνία.
Ο ύποπτος ήταν κάτοχος καναδέζικου διαβατηρίου και πιθανότατα να του ασκηθεί δίωξη για συνομωσία για διάπραξη εγκλήματος,ότι ανήκει σε τρομοκρατική οργάνωση και για παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών ουσιών. Συνελήφθηκε και προφυλακίστηκε την Πέμπτη αφούς την οικία του ανακαλύφθηκαν 2 τόνοι νιτρικής αμμωνίας μια ουσία που χρησιμοποιέιται για την Παρασκευή εκρηκτικών ανέφερ η αστυνομία του νησιού.

Ο 26χρονος ύποπτος του οποίου το όνομα δεν δημοσιοποιήθηκε προσήχθη στο Eπαρχιακό δικαστήριο της Λάρνακας σε ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών για λόγους εθνικής ασφάλειας.Εκδόθηκε εννατίον του διάταγμα κράτησης 8 ημερών.Θα μπορούσαν να του απαγγελθούν βαρύτατες κατηγορίες σαν τις προαναφερθείσες.
Η αστυνομία ανακάλυψε περισσότερα από 400 κουτιά με νιτρική αμμμωνία αλλά και 10.000 euros στο σπίτι του στη Λάρνακα.
Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία ότι έιναι ενήμερος για την ύπαρξη της ουσίας στο υπόγειο της κατοικίας του αλλά δεν του ανήκει. (lorientlejour 28/5/15)
Ο Λιβανέζος συνελήφθη χθες και προσήχθη σήμερα στο Δικαστήριο συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες της ΜΜΑΔ.(ikypros.com 27/5/15)
Το επιτακτικό ερώτημα είναι αν πιθανός στόχος το νησί ή ο προφυλακισθείς προόριζε ως βαποράκι αυτήν την ποσότητα για παραγωγή εκρηκτικών για κάποιο από τα καυτά μέτωπα της Ανατολής και για ποιός ήταν ο εντολέας του.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.