Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Οι βουλγαρικές εφημερίδες αναρωτιούνται αν το captagon το ναρκωτικό των τζιχαντιστών παράγεται σε βάση του ΝΑΤΟ στη χώρα τους



Oι βουλγαρικές εφημερίδες αναρωτιούνται αν το captagon το ναρκωτικό που χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους παράγεται στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα σε εργαστήριο του ΝΑΤΟ.
Για τον τύπο της Σόφια η Βουλγαρία ξαναβρέθηκε για μια ακόμη φορά στην καρδιά ενός διεθνούς σκανδάλου.Όλα τα ΜΜΕ σε πολλά άρθρα αναφέρουν ότι  “κάρφωσαν το απόρρητο οι τζιχαντιστές ”.

Η εγκληματικότητα των μαχητών της εξηγείται από την κατανάλωση ενός απαγορευθμένου ναρκωτικού το captagon. Παράγεται από το 2011 και έπειτα στην Βουλγαρία σε ένα εργοστάσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας του ΝΑΤΟ όπως το διευκρινίζει το ειδησεογραφικό Ria Novosti. Η ηλεκτρονική εφημερίδα Ψηφιακή Tυνησία και το πρακτορείο τύπου της Κούβας Prensa Latina αναφέρουν αντίστοιχα στοιχεία.
Για το Ria Novosti, αυτό το “φίλτρο του τρόμου ” διαδραμάτισε ένα σημαντικό ρόλο στην αραβική άνοιξη. « Η χρήση του εξηγεί εν μέρει τον ενθουσιασμό του πλήθους  στη Τυνησία,Αίγυπτο,Λιβύη ”. To ειδησεογραφικό πρακτορείο υπενθυμίζει όπως και πολυάριθμα άλλα ρωσικά μέσα ότι το captagon ομοίως διοχετευόταν στους διαδηλωτές στην πλατεία Maïdan του Κιέβου αλλά και χρησμοποιήθηκε ομοίως από τις ουκρανικές δυνάμεις ως διεγερτικό κατά τις επιχειρήσεις τους στην Ανατολική Ουκρανία.
Απαγορευμένο από το 1986, το captagon που η ιατρική του ονομασία είναι fénéthylline είναι ένα δυνατό ψυχότροπο γνωστό για την τόνωση χωρίς προηγούμενο που παρέχει.Επιτρέπει να νικηθεί ο φόβος ,η κούραση και ο πόνος αλλα΄και αυξάνει θεαματικά τις σεξουαλικές επιδόσεις.
Αυτές του οι ιδιότητες επιβεβαιώνονται από πολυάριθμες μαρτυρίες από το πεδίο των μαχών όπου οι μαχητές της Daech περιγράφονται ότι είναι σε άλλο επίπεδο και ότι είναι κατά τα κοινώς λεγόμενα “σουταρισμένοι ”.
Η εφημερίδα 24 Tchassa επικοινώνησε με τον Υπ. Άμυνας της Βουλγαρίας ο οποίος ως όφειλε διέψευσε την ύπαρξη κάποιου εργαστηρίου στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην χώρα του.
“Η Ατλαντική Συμμαχία είναι μια οργάνωση συλλογικής άμυνας ένας συνασπισμός του οποίου η Βουλγαρία είναι μέλος αλλά η παραγωγή του captagon όπως και κάθε άλλου ψυχότροπου δεν αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων και των σκοπών του Οργανισμού.”“Αυτό είναι ένα ψέμα ”, ισχυρίστηκε ο Υπ.ο Nikolaï Tsonev.
Ωστόσο η Βουλγαρία έχει μακρά παράδοση με το captagon.Στις αρχές της δεκαετίας του  1980, η Σόφια εισήγαγε μικρές ποσότητες captagon από τη Δυτική τότε Γερμανία πριν να επιδοθεί στην δική της παραγωγή σε επίεπδο βιομηχανικής κλίμακας και παράνομα.
Μετά την πτώση του Τοίχου το 1989,τα δίκτυα και οι τόποι παραγωγής επιβίωσαν για πολλά χρόνια ακόμη. Ιδιωτικοποιημένη αυτή η  διακίνηση είναι στη ρίζα της δημιουργίας πολλών σημαντικών παραβατικών δικτύων  που πραγματικά θησαύρισαν ως το 2007 μέχρι την είσοδο της χώρας στην ΕΕ.Από τόοτε σύμφωνα με ειδικούς η παραγωγή μετατοπίστηκε προς την Μέση Ανατολή και έπειτα από το 2011 αυτή εστιάζεται κυρίως στη Συρία όπου σε πολλές περιοχές η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Αλλά η τεχνογνωσία βουλγάρων που είχαν θητεύσει σε μεγάλες φαρμακευτικές βιομηχανίες τους καθιστά περιζήτητους.Ένας 47χρονος βούλγαρος συνελήφθηκε το Νοέμβρη του 2014 στο Λίβανο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Dnevnik, αυτός ήταν ένας σπεσιαλίστας του είδους. (Courrierinternational 28/5/15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.