Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Μας ξεπέρασε και η Βουλγαρία. Ο μέσος μισθός στη Βουλγαρία είναι 859 λέβα (€ 430) με μισό κόστος ζωής από την Ελλάδα



Σύμφωνα με τα στοιχεία της βουλγαρικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο μέσος μισθός στη Βουλγαρία έχει φθάσει σε ένα νέο επίπεδο, στα 859 λέβα ανά μήνα, που σημαίνει ότι είναι κατά 7,9% υψηλότερος από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι μισθοί στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα έχουν γίνει σχεδόν ίδιοι. Για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές εταιρείες λαμβάνουν κατά μέσο όρο 851 λέβα μηνιαίως και οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν 883 λέβα.
Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τους τελευταίους 12 μήνες, η ανεργία στη Βουλγαρία έχει μειωθεί κατά 20% και οι άνεργοι σήμερα ανέρχονται στα 349.200 άτομα. Από αυτούς οι περισσότεροι είναι εκτός εργασίας περισσότερο από ένα χρόνο, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.
 Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.