Η Λιθουανία, η Εσθονία και η Λετονία, χώρες-μέλη του NATO με ρωσικούς πληθυσμούς, έχουν εκφράσει κατά καιρούς φόβους ότι μπορεί να γίνουν στόχος πιέσεων από μέρους του Κρεμλίνου μετά την φιλορωσική αντίδραση απέναντι στα παγκοσμιοποιητικά σχέδια στην ανατολική Ουκρανία.
Παίζοντας το επικίνδυνο παιχνίδι του ΝΑΤΟ (θυμηθείτε ΕΔΩ), οι υπουργοί Άμυνας των τριών χωρών της Βαλτικής υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για το ενδεχόμενο να κηρύξουν από κοινού έναν διαγωνισμό για την προμήθεια συστημάτων πυραυλικής άμυνας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων επιθέσεων με πυραύλους μέσου βεληνεκούς.
Επιπλέον το υπουργικό συμβούλιο της Λετονίας ζητά μόνιμη παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Βαλτική. Στρατηγοί από Λιθουανία και Εσθονία θα αιτηθούν την ανάπτυξη χιλιάδων χερσαίων δυνάμεων στις χώρες τους, δήλωσε η πρωθυπουργός της Λετονίας, Laimota Straujuma.
Ωστόσο ενδεχόμενη ανάπτυξη μόνιμων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Βαλτική παραβιάζει την συμφωνία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας που υπεγράφη στο Παρίσι το 1997 (Founding Act on Mutual Relations, Cooperation and Security), η οποία αναφέρει ότι Ρωσία και ΝΑΤΟ δεν θεωρούνται εχθροί.
Το ΝΑΤΟ με βασικό του πυρήνα τον στρατό των Η.Π.Α. που χρηματοδοτείται από τις πολυεθνικές των παγκοσμιοποιητών, συνεχίζει την προέλαση ανατολικά προσπαθώντας να σπρώξει όσο περισσότερο στρατό γίνεται προς τα ρωσικά σύνορα.
Σε αυτά τα πλαίσια την 1η Ιουνίου 2015 ορίζεται ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Στρατηγός από την Αν. Ευρώπη και συγκεκριμένα ο Τσέχος, Petr Pavel, ο οποίος θεωρεί την Ρωσία υπέρτατη απειλή για την ασφάλεια της Συμμαχίας.
Η «Αρκούδα» από την πλευρά της, παρακολουθώντας ακούραστα τις προαναφερθείσες εξελίξεις, έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, της οποίας η Βουλή ενέκρινε νόμο που δίνει το δικαίωμα στον πρόεδρο της χώρας να αναστείλει τις πληρωμές του χρέους προς την Ρωσία έως τον Ιούλιο του 2016.
Οι μέρες της διπλωματίας τελειώνουν, όπως με λύπη εδώ και καιρό έχει προβλέψει το ΠΥΓΜΗ.gr, με την Μόσχα δηλώνει σε απάντησητων προκλήσεων του ΝΑΤΟ, πως τα ρωσικά άρματα μάχης μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπουκάρουν στην Ευρώπη…
ΠΥΓΜΗ.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.