ΡΩΣΙΚΟ «ΝΑΙ» ΣΕ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ
Ο άνθρωπος που ηγείται της κυβέρνησης στο Κίεβο μετά την ανατροπή του νομίμου προέδρου ο Π.Ποροσένκο φαίνεται ότι προσπαθεί με κάθε μέσο να ρίξει λάδι στην φωτιά καθώς δεν του αρέσει η συμφωνία στο Μίσκ και κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση με την αμέριστη βοήθεια και των ΗΠΑ.
Η δήλωση του Πέτρο Ποροσένκο ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν το Κίεβο επανακτήσει το Ντονμπάς και την Κριμαία οδηγεί μόνο στην κλιμάκωση της σύγκρουσης, είπε ο επίσημος απεσταλμένος της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ στην Ομάδα Επαφής, Ντενις Πουσιλιν.
«Τέτοιου είδους δηλώσεις του Ποροσένκο έχουν στόχο την κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς. Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι το Κίεβο δεν είναι έτοιμο να εφαρμόσει όλες τις προϋποθέσεις των συμφωνιών του» ανέφερε ο Πουσίλιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Ντόνιετσκ.
Ο διαπραγματευτής της Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ είπε ότι τα λόγια του αξιωματούχου του Κιέβου αντανακλούν την παρόμοια στάση «στους χορηγούς του από το εξωτερικό», οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την ειρηνική διευθέτηση στην καθημαγμένη από τον πόλεμο περιοχή.
Όμως στην Ρωσία ο Πούτιν κινούμενος πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας δεν θα μπορούσε να αφήσει τους Ρώσους και τους ρωσόφωνους στο έλεος των ναζιστών του Κιέβου και θέτει προ των ευθυνών τους την Δύση.
Έτσι Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, συμφώνησε με την ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας αχρηστεύοντας έτσι το σχέδιο των Ουκρανών με τις ΗΠΑ για την δημιουργία απρόβλεπτων καταστάσεων και διατηρώντας έτσι το status quo της περιοχής.
Αυτό αναφέρθηκε από το γραφείο τύπου του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.
«Την Πέμπτη στις 30 Απριλίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο είχε τηλεφωνικές συνομιλίες, ταυτόχρονα, με τους προέδρους της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας. Στο πλαίσιο των συζητήσεων για την εξεύρεση τρόπων για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος στα ανατολικά της χώρας, ο πρόεδρος Πούτιν συμφώνησε με τη δυνατότητα διάθεσης ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ντονμπάς», όπως σημειώνεται.
Ο Ποροσένκο τόνισε κατά τη συνομιλίες τόνισε ότι οι ρωσικές αποστολές για ανθρωπιστική βοήθεια στις ανεξέλεγκτες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας είναι απαράδεκτες, προσθέτει το ουκρανικό δημοσίευμα.
Με αυτή την κίνηση το Κρεμλίνο θέτει προ των ευθυνών τους όχι μόνο τους πολεμοχαρής της Ουκρανίας αλλά και την Ευρώπη και τις ΗΠΑ οι οποίες πλέον θα έχουν ευτές την ευθύνη για την ανθρωπιστική κρίση και τα εγκλήματα που θα γίνουν σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.
Η κίνηση είναι εκπληκτική μετά τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χορηγήσουν στρατιωτική βοήθεια για την ανασυγκρότηση του διαλυμένου ουκρανικού στρατού.
Η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Βουλής πέρασε την Πέμπτη ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την παροχή 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε όπλα και εκπαίδευση του στρατού του Κιέβου. Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να εξετάσει το θέμα σύντομα.
«Αυτό λέει για άλλη μια φορά ότι οι υπερπόντιοι χορηγοί του Κιέβου ετοιμάζονται για ένα νέο πόλεμο και δεν σκοπεύουν να ενεργήσουν σύμφωνα με το Μινσκ (δηλαδή το πακέτο μέτρων για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ της 12ης Φεβρουαρίου)», ανέφερε εκπρόσωπος των ρωσόφωνων σε σχόλιο για την είδηση.
Αυτό είναι το δεύτερο πακέτο ενίσχυσης μετά την έγκριση από την ουκρανική κυβέρνηση για ένα εθνικό πρόγραμμα συνεργασίας με το ΝΑΤΟ για το 2015 τον Φεβρουάριο.
Το πρόγραμμα αυτό αποτελείται από διάφορα τμήματα, και ιδίως, προβλέπει τον εκσυγχρονισμό της επικοινωνίας, της κατάρτισης και της κοινωνικής προσαρμογής του ουκρανικού στρατού .
Το τρίτο μέρος του προγράμματος αφορά την υγειονομική αποκατάσταση του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος αποκατάστασης των τραυματιών. «Για το πρόγραμμα αυτό διατίθεται 700.000 ευρώ, με τα οποία μπορούμε να θεραπεύσουμε τους στρατιώτες μας , λαμβάνοντας εξεζητημένη ιατρική περίθαλψη», δήλωσε με την ευκαιρία αυτή ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Yatsenyuk.
Το τέταρτο τμήμα του προγράμματος αφορά τα θέματα που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις σε ζητήματα εφοδιασμού . Σύμφωνα με τον ίδιο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του , το ΝΑΤΟ υποσχέθηκε περίπου 200.000 ευρώ για την ανάπτυξη της ροής εφοδιασμού του ουκρανικού στρατού .
Ένα άλλο τμήμα του προγράμματος, ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, είναι η άμυνα στον κυβερνοχώρο, χωρίς την οποία η ύπαρξη ενός σύγχρονου κράτους είναι αδύνατη .
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην συνεδρίαση στις 7 Φεβρουαρίου 2015, με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρ Ποροσένκο στο συνέδριο για την ασφάλεια στο Μόναχο είπε ότι, η συμμαχία θα παράσχει στην Ουκρανία ολόπλευρη βοήθεια . Η ουκρανική βουλή (Verkhovna Rada) στις 23 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους τροποποίησε τους δύο νόμους της χώρας, εγκαταλείποντας την « ουδέτερη κατάσταση» του κράτους.
Σε αυτό το θέμα ο Πέτρ Ποροσένκο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι την απόφαση ένταξης της Ουκρανίας στην συμμαχία , θα την λάβει ο ουκρανικός λαός σε δημοψήφισμα.
Όσο περνάει ο καιρός ΝΑΤΟ και Ουκρανία έρχονται ακόμα πιο κοντά, κάτι που « ερεθίζει» αφάνταστα την Μόσχα….
defencenet.gr
Dj Rha «I was wrong» https://www.youtube.com/watch?v=0ClNjnfoD94
ΑπάντησηΔιαγραφή