Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


kemer-670

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Προεκλογικό σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Τουρκία από την πρωτοφανή κίνηση των ισλαμιστών στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, να κρεμάσουν ένα πανό που κάρφωσαν πάνω στη ιστορική ζώνη των βυζαντινών υδραγωγείων της Κωνσταντινούπολης.

Όπως δείχνουν χαρακτηριστικά και οι φωτογραφίες, η από το 378 μ.Χ ανεγερθείσα ζώνη του υδραγωγείου της Κωνσταντινούπολης, έγινε προπαγανδιστικό πανό των ισλαμιστών του Αχμέτ Νταβούτογλου στα πλαίσια της όλο και πιο πολύ εντεινόμενης προεκλογικής εκστρατείας, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, για να αναρτηθεί το εντυπωσιακό αυτό τεραστίων διαστάσεων πανό καρφώθηκαν δεκάδες καρφιά πάνω στην ιστορική ζώνη με τις καμάρες που ήταν το ιστορικό βυζαντινό υδραγωγείο. Μάλιστα η κίνηση αυτή των ισλαμιστών προκάλεσε και τις αντιδράσεις του Αρχαιολογικού Ιδρύματος της Κωνσταντινούπολης, που κατήγγειλε την ανάρτηση αυτού του πανό σαν προεκλογικό σκάνδαλο και όπως τόνισε στην ανακοίνωση του, δεν είναι δυνατόν να γίνεται προεκλογική προπαγάνδα πάνω στα ιστορικά βυζαντινά κτίσματα της Πόλης.
Άξιος συνοδοιπόρος των Τζιχαντιστών της Συρίας που καταστρέφουν όλη την ιστορική κληρονομιά αυτής της χώρας, όπως φαίνεται είναι και ο νεοοθωμανιστής Αχμέτ Νταβούτογλου, από τους κυριότερους υποστηρικτές των φανατικών μουσουλμάνων δολοφόνων της Μέσης Ανατολής.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.