Κυριακή 3 Μαΐου 2015

¨εις τον αφρό, εις τον αφρό της θάλασσας¨ ο Πούτιν δεν κοιμάται



Στον βυθό του Φινλανδικού Κόλπου κατέβηκε τον Ιούλιο του 2013 μέσα σε ένα βαθυσκάφος ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν για να εξερευνήσει το ναυάγιο της φρεγάτας Ολεγκ.
Το τι μεσολάβησε από τότε το γνωρίζουμε όλοι μας, Σήμερα ο πρόεδρος Πούτιν είναι αναγκασμένος να ¨βουτάει¨ ουσιαστικά να διαχειρίζεται γεωπολιτικές καταστάσεις που οδηγούν την ανθρωπότητα σε βυθό με επαπειλούμενα ¨ναυάγια¨.

Έτσι είναι ¨πάντα στον αφρό της επικαιρότητας και πάντα ξύπνιος¨ σε αντίθεση με την όμορφη Κεφαλλονίτικη καντάδα που λέει ¨Εις τον αφρό εις τον αφρό της θάλασσας
η αγάπη μου, η αγάπη μου κοιμάται
παρακαλώ σας κύματα
μη μου την εξυπνάτε¨ …
Γιατί λοιπόν είναι ξύπνιος ο Πούτιν;
Α. ¨οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να ξεπεράσουν το S-300 σύστημα αεράμυνας που πρόκειται να εγκατασταθεί στο Ιράν.
Ο επικεφαλής των Μεικτών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών σχολίασε την άρση της απαγόρευσης ρωσική παραδόσεις των S-300 στο Ιράν. Σύμφωνα με τον Martin Dempsey και άλλους οι νέες βόμβες διάτρησης μεγάλου πάχους θωράκισης πυρηνικών εγκαταστάσεων που αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ, θα έρθουν αντιμέτωπες με την αεράμυνα του Ιράν που πρόκειται να ενσωματώσει τα συστήματα των S-300 .¨ english.pravda.ru/ 04/28/2015
Β. ¨Η Ρωσία επιστρέφει στη σχεδιαζόμενη οικονομία υπό συγκεκριμένες συνθήκες ( planned economy) λόγω των κυρώσεων , αλλά όχι αυτή του σοβιετικού τύπου.¨ english.pravda.ru
04/30/2015
Γ. ¨Τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο αμερικανικό περιοδικό ‘εθνικού συμφέροντος’ επισημαίνει ότι ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την πιο ολοκληρωμένη διαδικασία εκσυγχρονισμού και επανεξοπλισμού του, στην πρόσφατη ιστορία του.
Με τίτλο «Η αρκούδα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη» παρομοιάζει τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη που πραγματοποιείται τελευταία στη ρωσική πολεμική μηχανή, προκειμένου να φθάσει στο στόχο που έχει θέσει: τον πιο ισχυρό στρατό στην Ευρασία.
Ξέχωρα από την απόφαση για την παραγωγή του υπερηχητικού βομβαρδιστικού Tu-160, η δημιουργία του άρματος μάχης T-4 είναι ένα σύγχρονο επίτευγμα, το οποίο θα παρουσιασθεί στην παρέλαση της 9ης Μαΐου στην επέτειο των 70 ετών από τη Νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. ¨ echedoros-a.gr/Σάββατο, 2 Μαΐου 2015
Δ.¨Τα σχέδια της Ουκρανίας-ΝΑΤΟ ως αναφορά τον ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας εμφανίζονται σε απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο.
Έγγραφα σχετικά με κοινά σχέδια του Κιέβου και του ΝΑΤΟ, καθώς και των στρατιωτικών δομών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διεξαγωγή ψυχολογικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία, το Donbass και την Ρωσία έχουν προκύψει στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με την Nezavisimaya Gazeta εφημερίδα, η αγγλόφωνη ιστοσελίδα drakulablog.com έχει δημοσιεύσει μια σειρά εμπιστευτικών στοιχείων για τον Έμπολα και το ισλαμικό κράτος. Ωστόσο, ο φάκελος που περιέχει έγγραφα σχετικά με την ψυχολογική πίεση στη ρωσική ηγεσία είναι πιο ενδιαφέρον.
Ο φάκελος για τη Ρωσία περιέχει υλικό σχετικά με τη συνεδρίαση της 19 Φλεβάρη του 2015 για τη στρατηγική επικοινωνία στη Ρίγα. Το αρχείο περιέχει επίσης ένα σχέδιο συμφωνίας σχετικά με την οικονομική υποστήριξη για τους ουκρανούς από μη κυβερνητικές οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αξίας άνω των € 240.000, καθώς και σχέδια πληροφοριών-ψυχολογικού πολέμου (IPO) που ονομάζεται «Δωρεάν Donbass» (στα ουκρανικά) και «Ελεύθερη Ρωσία.¨ «http://english.pravda.ru/10/04/2015
Τα παραπάνω δείχνουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι στον ¨αφρό της επικαιρότητας και των γεγονότων που δεν μαθαίνουμε ¨ και σίγουρα ξύπνιος για παν ενδεχόμενο.
Οι δικές μας αναφορές δεν αποσκοπούν να κτίσουν το profil του Πούτιν αλλά για να αναλογιστούμε όλοι μας πως θα είμασταν μέσα στις δαγκάνες της Νέας τάξης πραγμάτων αν δεν υπήρχε το αντίπαλο δέος που λέγεται ¨ γεωπολιτική Πούτιν¨;
Ένας ηγέτης που επισκέπτεται τακτικά και προσεύχεται στο σπίτι μεγάλης Αγίας Μάρτυρος της Ρωσικής Εκκλησίας και εμφορείται από ΧΡΙΣΤΟ και Πατρίδα…δεν φαίνεται να κωλώνει σε τίποτα.
Συνιστά και ένα σημείον για εμάς ότι δίχως ¨ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα¨ ποτέ δεν θα δούμε ¨Θεϊκή Λιακάδα¨
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.