Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Μετά το «Miss», «Ms», «Mr» και «Mrs » στα επίσημα έγγραφα το «Μx» για τους διεμφυλικούς


sg

Μέχρι και σήμερα οι τίτλοι προσφώνησης στα επίσημα έγγραφα ήταν συγκεκριμένοι. Γυναίκες και άντρες μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στα, «Miss» και «Ms» αλλά και «Mr», «Mrs » αντίστοιχα, για το τίτλο που θα έβαζαν πριν το όνομά τους στα δημόσια έγγραφα.

Όλα αυτά όμως μέχρι σήμερα που αναγνωρίζεται επισήμως ακόμα μία επιλογή για όσους δεν προσδιορίζουν το φύλο τους.
Τράπεζες, κυβερνητικά τμήματα αλλά και κάποια πανεπιστήμια αποδέχονται το «Μx» που κυρίως χρησιμοποιείται από διεμφυλικούς ανθρώπους αλλά και από αυτούς που δεν μπορούν να προσδιορίσουν το φύλο τους.
Ο τίτλος προστέθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες, σε επίσημες φόρμες και βάσεις δεδομένων ενώ πρόκειται να προστεθεί και στην επόμενη έκδοση του αγγλικού λεξικού της «Oxford».
Συντάκτης του λεξικού εξηγεί σε βρετανική εφημερίδα ότι είναι η πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία που επίσημοι, κοινώς αποδεκτοί τίτλοι αλλάζουν.
Για την ιστορία ο τίτλος «Μx» εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε περιοδικό των ΗΠΑ για μονογονεικές οικογένειες το 1977.
Σημεία των καιρών…
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.