Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η ιστορία ¨σημείον αντιλεγόμενον¨ στον ενεργειακό-γεωστρατηγικό κόμβο της Χριστώνυμης Πόλης της Καβάλας;



Τι συμβαίνει σήμερα;
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο προς δήμαρχο Καβάλας: «Το μνημείο του Ολοκαυτώματος είναι σύμβολο κατά του μίσους» Παρασκευή, 22 Μάιου 2015 08:28
Η ιστορία ενός τόπου πρέπει συμπεριλαμβάνει με σεβασμό την πολιτισμική μνήμη και παράδοση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος που διέδραμαν σε αυτόν.
Είναι λοιπόν καθήκον εκ μέρους της Πολιτείας να κινηθεί στα πλαίσια αυτά και να αναδείξει όλα εκείνα τα ιστορικά στοιχεία που αποτυπώνουν τις μνήμες αυτές.

Άλλωστε η κουλτούρα του Έλληνα ήταν πάντοτε Ἐνθεος Δημοκρατική και Φιλική προς όλους τους κατατρεγμένους συνανθρώπους του πόσο μάλλον όταν ήταν αυτοί και μέλη της ίδιας κοινωνίας .
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η Πολιτεία υστερεί να αναδείξει μεγάλα και σημαντικά τμήματα αυτής της ιστορικής μνήμης με αποτέλεσμα να υφίστανται ιστορικά κενά που δημιουργούν με την σειρά τους γεωπολιτικά κενά;
Και στην Πολιτεία της Καβάλας υπάρχουν ιστορικά κενά .
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ.
Παραμερίζοντας τα συντρίμμια της «νέας εποχής» που βρίσκονται δίπλα μας και ανασηκώνοντας το πνευματικό ξίφος της Ρωμαίικης ιστορίας μας, δηλ της Ελληνοχριστιανικής χιλιόχρονης και πέραν πορείας και παράδοσης μας, ανατρέχουμε στο ηρωικό παρελθόν του γένους μας.
Η καθαρή ιστορία είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο – καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης.
Να γιατί την κτυπάνε όλα τα σκοτάδια της γης… με πρώτο στόχο να διασπάσουν το Ελληνικό από το Χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο.
Άραγε αναρωτηθήκαμε που έγινε αυτή η ένωση των δύο ανωτέρω πνευματικών μεγεθών στο δικό μας μάλιστα Ελλαδικό χώρο και από εδώ αλλοιώθηκε προς το καλύτερο ο μετέπειτα παγκόσμιος πολιτισμός…
Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ εξ’ αιτίας του οράματος ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ. στο τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Μακεδονίας στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας.
Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά, η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαική Ευρωπαϊκή Επικράτεια.
Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεάνθρωπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ – ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.
Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ.
Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου «είδαν» την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιας ολόκληρης πολιτείας.
Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις την Θεϊκή και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας.
Από τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μΧ., αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ., όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλλα.
Αυτήν την «δόξα» της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ. παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη βυζάντιο για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε…
Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον «εξισλαμισμό» του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ πόλεως με ένα κακόηχο όνομα, όπως είναι αυτό της Καβάλας.
Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα …και εόρτασε τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της με την «νέα» της ονομασία σαν Καβάλα….
Ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος αναγνώστης μπορεί να προβληματισθεί και να βγάλει τα συμπεράσματα του…
Όμως εμείς εμμένουμε στις αλήθειες της Ρωμαίικης Ιστορίας μας, στα δόγματα των Οικουμενικών Συνόδων και στα θεμέλια του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού που με την ονομασία της ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ απέδωσαν τιμή στην ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ, αλλά και στην ίδια την Παναγία Μητέρα ΤΟΥ που ΤΟΥ δάνεισε την ανθρώπινη φύση για να την Θεώσει (Αγ. Νικόλαος Καβάσιλας).
Το μέρος αυτό και η ευρύτερη περιοχή έχει πέραν από τις πνευματικές ευλογίες και υλικές ευλογίες για αυτό και συγκλίνουν σε αυτή την περιοχή οι πλέον απίθανοι συνδυασμοί κινδύνων λόγω μάλιστα και της σημαντικής γεωστρατηγικής αξίας της .
Υλικές Ευλογίες
…ορυκτός πλούτος, σπάνιες γαίες, υποθαλάσσια πετρελαιοφόρα κοιτάσματα, στρατηγικός λιμένας, γεωστρατηγικό πέρασμα- ενεργειακός κόμβος αγωγών βλ. ΤΑΡ , Turkish Stream
Να λοιπόν πως εξηγείται και το φλέρτ του Στρατηγικού βάθους των εξ ανατολών γειτόνων μας που μετά την Δυτ. Θράκη τους άνοιξε η όρεξη για την Αν. Μακεδονία.
Μάλιστα στην συγκεκριμένη περιοχή της Αν. Μακεδονίας η διαδραστική πνευματική αξία της Χριστώνυμης Ονομασίας, το στρατηγικό ΒΑΘΟΣ των Τούρκων το έκανε στρατηγικά ΡΗΧΟ, κάτι που διαφαίνεται και από την απαξίωση που υπέστη τον τελευταίο καιρό.

Η Ιστορική ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ απέναντι στο ¨στρατηγικό βάθος¨ της Τουρκικής πολιτικής. ΒΙΝΤΕΟ
“ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ” – Του Δρ. Κ. Βαρδάκα
Στην Πολιτεία του ΧΡΙΣΤΟΥ…
Ειπώθηκαν 25 Ιουνίου 2013 και τα ζούμε σήμερα.
Η Χριστούπολη από το παρελθόν στο αποκαλυπτικό παρόν μας.
Ομιλία- βίντεο επ ευκαιρίας της μετονομασίας του λιμένος της πόλεως της Καβάλας σε Λιμένα ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ που συνέπεσε με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.
Η Ορθοδοξία είναι ουράνιος πνευματικός πλούτος, η Ρωμηoσύνη είναι η καλύτερη στρατηγική διαχείριση επιβίωσης στα δύσκολα χρόνια που περνάμε.
Κάποιοι χλευάζουν, κοροιδεύουν, πολεμάνε και απαξιώνουν. Σε λίγο και εκ των πραγμάτων και αυτούς θα τους υποδεχθεί ο ΚΥΡΙΟΣ στις αγκάλες της Άφατης Φιλανθρωπίας του.
Αυτό είναι και το μαρτύριο της συνειδήσεως μας ¨αφού βγάλαμε το όνομα του ΧΡΙΣΤΟΥ από τις ημέρες, τα έργα και τις πόλεις μας επιτρέψαμε στους τότε παραχαράκτες της Ιστορίας και τους σήμερα τοκογλύφους δυνάστες να έρθουν ¨καβάλλα¨ στις ζωές μας¨.
ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ακόμα άλλο…
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.