Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Είμαστε "μπαίγνια" των εκσυγχρονιστών της νεοφιλελεύθερης Λέσχης του ΠΑΣΟK Σημίτη ....του "ΟΠΕΚ"



[Οργανισμός Προωθήσεως Εκσυχρονισμού Κοινωνίας [ΟΠΕΚ]


Η εκσυγχρονιστική χειραγώγηση της Ελληνικής κοινωνίας ....ήταν το πρόσχημα ....για την εδραίωση της -εν γένει- κλεπτοκρατίας** για την "υφαρπαγή" της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ ....και την λεηλασία και το πλιάτσικο του πλούτου και της περιουσίας  ....Κράτους και πολιτών από τα Διαπλεκόμενα.
ΦΩΤΟ - Τα "παίγνια" των κ.κ Γ.Γ.  Δραγασάκη και Βαρουφάκη, στην "πράσινη τσόχα" των εκσυγχρονιστών ....με "συμπαίκτη" τον υπερ-νεοφιλελεύθερο (πρ. Υπ.)  κ. Ν. Χριστοδουλάκη.

Απολογισμός του ΟΠΕΚ για το 2007
Διαβάστε εδώ τον απολογισμό 
http://opek.gr/opek/index.php


[ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ]




ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:


http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/04/blog-post_652.html




* Κλεπτοκρατία

el.wikipedia.org/wiki
"Ως κλεπτοκρατία (εξουσία των κλεπτών) χαρακτηρίζεται η μορφή της κυβερνητικής διαφθοράς, όπου οι ασκούντες την εξουσία βρίσκονται σε διαρκή οικονομική συναλλαγή με θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες, διανέμοντας παράνομα τον πλούτο μιας χώρας. Σκοπός αυτής της τακτικής της διαρκούς αρπαγής είναι ο παράνομος ατομικός πλουτισμός ή η εδραίωση συμμαχιών για την απόκτηση της πολιτικής εξουσίας.   Κλεπτοκρατικό είναι το καθεστώς παράνομου πλουτισμού των κατεχόντων την κρατική εξουσία και των συνεργών τους, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου."
** "Μπαίγνιο"
Λέξη: Μπαίγνιο  Ετυμολογία: [<παίγνιον]

Εναλλακτικώς το παίγνιο με ηχηροποίηση, δηλαδή ο άνθρωπος που έχει καταστεί άθυρμα, καταγέλαστος.  Τον μη καθαρευουσιανοειδή αυτόν τύπο με την ηχηροποίηση τον βρίσκουμε συχνά στη λογοτεχνία και την ποίηση.

Παραδείγματα.
έρμαιο (έγινε μπαίγνιο της γυναίκας του)
περίγελος (κατάντησε μπαίγνιο του κόσμου)
λέμε ....α ρε μπαίγνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.