Είθισται οι πρώην αρχηγοί κρατών να κάνουν «ακτιβισμό» έναντι αδράς αμοιβής.
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο Βρετανός πολιτικός απαίτησε να πληρωθεί με ένα υπέρογκο ποσό για μία ομιλία που δεν θα ξεπερνούσε σε διάρκεια τα 20 λεπτά.
Οι διοργανωτές ενός παγκόσμιου συνεδρίου για την καταπολέμηση της πείνας απέσυραν την πρότασή τους στον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ να εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όταν ο τελευταίος τους ζήτησε αμοιβή ύψους 460.000 ευρώ.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είχε λάβει πρόσκληση για να μιλήσει στο Eat Food Forum το οποίο ξεκίνησε εχτές στην Στοκχόλμη. Ωστόσο, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο Βρετανός πολιτικός απαίτησε να πληρωθεί με ένα υπέρογκο ποσό για μία ομιλία που δεν θα ξεπερνούσε σε διάρκεια τα 20 λεπτά.
Παρά το γεγονός ότι ο Μπλερ είχε δηλώσει πως τα χρήματα θα πήγαιναν στη φιλανθρωπική οργάνωση της συζύγου του, οι παράλογες απαιτήσεις του προκάλεσαν χείμαρρο αντιδράσεων αφού ισοδυναμούσαν με 383 ευρώ για κάθε δευτερόλεπτο που θα μιλούσε για το θέμα της πείνας.
Οι διοργανωτές ήλπιζαν ότι η παρουσία του Τόνι Μπλερ σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση θα προέβαλε τους σκοπούς της, όπως συνέβη πέρυσι με την ομιλία του Μπιλ Κλίντον. Αξίζει να σημειωθεί ότι, την περασμένη χρονιά, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είχε λάβει αμοιβή 456.000 ευρώ για μία ομιλία μισής ώρας στην ίδια εκδήλωση. Ωστόσο, όπως ανέφερε μία πηγή με γνώση της υπόθεσης στην εφημερίδα Daily Mail, «ο Μπλερ απλά δεν είναι ο Κλίντον» και οι διοργανωτές δεν ήταν πρόθυμοι να δαπανήσουν τόσα πολλά για αυτόν.
Σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, οι διοργανωτές έκαναν δεύτερη προσφορά στον πρώην πρωθυπουργό και του πρότειναν περίπου τα μισά χρήματα. Ωστόσο, οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις δεν απέδωσαν καρπούς και τελικά η ομιλία ακυρώθηκε.
Η δικαιολογία δε που προέβαλλε ο πρώην πρωθυπουργός για την απουσία του ήταν ελάχιστα πειστική, αφού ισχυρίστηκε ότι είχε άλλες δεσμεύσεις.
pygmi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.