Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Monsanto: Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τ’ όνομα του αλλιώς!







Monsanto: Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τ’ όνομα του αλλιώς!
Μετά από χρόνια κριτικής, η Monsanto μπορεί και να αλλάξει… όνομα, δηλαδή…
Ο αμερικανικός κολοσσός καλλιέργειας σχεδιάζει την αλλαγή του ονόματος, καθώς και το ενδεχόμενο να μετακινήσει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο,.

Η Monsanto, που ελέγχει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων, αποκάλυψε ότι σκοπεύει να μεταφέρει την έδρα της από το St. Louis των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, εφόσον ολοκληρωθεί η συγχώνευση με τον μεγάλο ανταγωνιστή της, την Ελβετική Syngenta.
Σε μια επιστολή με ημερομηνία 18 Απριλίου που δόθηκε από την Syngentaκαι δημοσιοποιήθηκε από την Saint Louis Post Dispatch, αναφέρεται ότι «η Monsanto προτείνει και ένα νέο όνομα, ως μέρος της από κοινού συμφωνίας των δύο εταιρειών».
…We propose to combine the two companies under a newly formed parent company incorporated in the United Kingdom (‘NewCo’). A parent company, domiciled in the U.K., would demonstrate that our merger will create a global enterprise focused on future growth across all geographies, as well as provide additional synergies. We would also propose a new name for the combined company to reflect its unique global nature.
Ο ένας στόχος της είναι να κατευνάσει το παγκόσμια κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στον εταιρικό έλεγχο της γεωργίας και της παραγωγής τροφίμων, αλλά ο δεύτερος η φορολογική αντιστροφή, παρότι οι ίδιοι αρνούνται κάτι τέτοιο. “Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, δεν πρόκειται για μια συμφωνία με γνώμονα τη φορολογία”, δήλωσε η Σάρα Μίλερ, εκπρόσωπος της Monsanto.
Ωστόσο, η εφημερίδα Financial Times την αναφέρει ως μια ακριβώς τέτοια συμφωνία.
Η Monsanto είδε τα κέρδη της να καταγράφουν μείωση 34% το πρώτο τετράμηνο του 2015, ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στα βλαβερά προϊόντα της και εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων.
nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.