Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η τρέλα του 6%, 13% και 23% ΦΠΑ!







Η τρέλα του 6%, 13% και 23% ΦΠΑ!
Η απόλυτη τρέλα, ο σαδισμός και η σκοπιμότητα χαρακτηρίζει την κατηγοριοποίηση του νέου ΦΠΑ
Χρειαζόταν να καλέσουμε τον ΟΟΣΑ να μας δώσει τα φώτα του για να περάσουμε την ανελέητη φορολόγηση στο λαό μέσω βασικών προϊόντων και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης.

Για παράδειγμα:
Ένα σουβλάκι από χοιρινό κρέας θα έχει 13% ΦΠΑ. Μια πιπεριά θα είναι στο 13% ΦΠΑ. Αλλά αν το χοιρινό σουβλάκι έχει αλάτι Ή πιπεριά τότε πάει στο 23%!!! Πάλι καλά που τα σαΐνια δεν είπαν 13+13=26!
Αν αγοράζατε κιμά από το χασάπη μισό-μισό μοσχαρίσιο με χοιρινό για να φτιάξετε μπιφτέκια, τότε η μισή σας μπουκιά με το μοσχαρίσιο θα φορολογείται 23% και η άλλη μισή με το χοιρινό θα επιβαρυνθεί με 13%. Αν όμως το πάρετε έτοιμο, με μπαχαρικά, επειδή τα μπαχαρικά είναι στο 23%, τότε απ’ ό,τι κρέας κι αν είναι το μπιφτέκι, θα πληρώσετε 23%. Κερδίζουν τα μπαχαρικά! Αν όμως πάρετε τον κιμά έτοιμο ανάμικτο, φροντίστε το ποσοστό του μοσχαριού να μην υπερβαίνει εκείνο του χοιρινού γιατί θα συμπαρασύρει όλο το μείγμα στο 23%! Καλού κακού, πάρτε κι έναν χημικό και τον λογιστή μαζί σας!
Το μπουκάλι το νερό στο περίπτερο θα έχει συντελεστή 13% ενώ αν καταναλωθεί σε κατάστημα εστίασης θα έχει 23%. Οπότε πάμε στο εστιατόριο με τα μπουκαλάκια παραμάσχαλα;
Τα μακαρόνια θα έχουν ΦΠΑ 13% ενώ τα τορτελίνια (που περιέχουν γέμιση) 23% – συμφέρει να πάρετε μόνο τη γέμιση!
Ψωμί απλό κάθε τύπου (λευκό, μαύρο, πολύσπορο, χωριάτικο, προζύμι, καλαμποκιού κλπ.), στο 13%, αλλά αν έχει μια σταφίδα ή είναι για το τοστ που παιδιού πάει στο 23%.
Το κοτόπουλο, είτε ολόκληρο είτε τεμαχισμένο, θα επιβαρύνεται με ΦΠΑ 13%. Ουαί και αλίμονο αν το θέλετε παναρισμένο! Το κοτόπουλο εκτοξεύεται στο 23% λόγω… παναρίσματος. Φως φανάρι αν το ψάξει κανείς ότι τελικά περνούν δια της πλαγίας οδού το “φόρο λίπους” που προσπάθησαν να περάσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν τόλμησαν. Χρειάστηκε να έρθει ο Αλέξης που κρύβεται πίσω από τις λέξεις και αυτές είναι η “βιώσιμη ανάπτυξη”.
Όποιος μελετήσει τον κατάλογο του νέου ΦΠΑ το τελευταίο που βλέπει είναι η λογική. Και η “δικαιολογία” ότι κάτι τέτοιο θα κάνει τη χώρα μας ανταγωνιστική. Το μόνο που διακρίνει κανείς είναι παραλογισμός, κρυμμένα συμφέροντα και πολλά πολλά κιλά σαδισμού!
Αναρωτιέται τελικά κανείς, μόνο εισπρακτικούς σκοπούς έχει αυτό το αλαλούμ με το ΦΠΑ ή είναι και μια επίδειξη της κυριαρχίας των λίγων πάνω στους πολλούς; Έτσι κι αλλιώς, οι οικονομικές κρίσεις του πλανήτη, φαίνονται εκ πρώτης όψεως να είναι για τα λεφτά, εκ δεύτερης και βαθύτερης είναι απλά θέμα περιορισμού των ελευθεριών μας…
nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.