Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο «φίλος» Γιούνκερ προκαλεί και πάλι «Ο Πρωθυπουργός θα δώσει εξηγήσεις για το Δημοψήφισμα»


ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Ποια απόφαση του Λαού, ποια Δημοκρατία… Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κουρελιάσει τα πάντα και το μόνο που τους νοιάζει είναι η ένταξη των κρατών μελών σε μια ενιαία τραπεζική φυλακή… Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός της δημιουργίας της και όποιος πιστεύει την αρλούμπα περί Ευρώπης των Εθνών είναι το λιγότερο ηλίθιος, ή απλά κοροϊδεύει αυτούς που απευθύνεται και τον ίδιο του τον εαυτό…

Ένα άξιο μέλος αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και «φίλος» της Ελλάδας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ… Ο Πρόεδρος της Κομισιόν σε ομιλία του στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα…
Για το δημοψήφισμα δεν έχω πει τίποτα. Θα μιλήσω πρώτη φορά από δω, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τον χώρο της Δημοκρατίας, είπε ο Γιούνκερ στο ξεκίνημα τις ομιλίας του στις Βρυξέλλες.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι χάρτινος τίγρης, υποστήριξε και αναφέρθηκε στο ελληνικό δημοψήφισμα. Πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ σε ένα κείμενο το οποίο είχε αποσυρθεί.
Θα καλέσω απόψε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μου εξηγήσει τι σημαίνει αυτή η ψήφος.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, τόνισε, πως, δεν επιθυμεί ενα GREXIT. Η λύση δεν πρόκειται να προκύψει σήμερα. Οι διαπραγματεύσεις θα είναι πολύπλοκες. Αν υπάρξει σήμερα λύση, τότε αυτή θα ‘ναι απλουστευμένη. Σήμερα ανοίγουμε τον δρόμο.
Τέλος, ο Γιούνκερ έκανε σαφές πως το μπαλάκι είναι στη πλευρά της Ελλάδας…
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.