Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΡΏΣΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΑΠΟΦΆΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΉ ΤΟΥ ΆΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ….

hjhkhjk

 

Ισραηλινές πηγές αποκάλυψαν  ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ήταν σε επαφή με τη Ρωσική πλευρά σχετικά με το φάκελο της Συρίας και ότι οι Αμερικανοί είναι σαφώς διατεθειμένοι να αποδεχθούν μια λύση στη συριακή κρίση που θα βασίζεται στη διατήρηση του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσσαντ στην ηγεσία της χώρας. (shamtimes 28.7.15)

To Ισραηλινό ειδησεογραφικό ynet, σε προχθεσινό του άρθρο  μετά από εκτεταμένη έρευνα σχετικά με το μέλλον της Συρίας, μετά την υπογραφή της  συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν,υποστηρίζει ότι ο Ομπάμα έχει επίγνωση του γεγονότος ότι ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ θα παραμείνει στην εξουσία και ότι είναι η καλύτερη επιλογή στην παρούσα φάση.Επισημαίνει ότι μια αντικατάσταση του Συριακής  Προεδρίας που διαχρονικά ασκεί έλεγχο στις σουνιτικές ισλαμιστικές οργανώσεις,  θα αποτελούσε απειλή για ολόκληρη την περιοχή.
Σε άλλο άρθρο που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «Ισραέλ Χιουμ» στην έκδοση της περασμένης Παρασκευής, ο Eli Fouda δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις  Σαουδικής Αραβίας και  Τουρκίας, που επιθυμούν να ρίξουν  τον Πρόεδρο της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας  με οποιοδήποτε κόστος.
Ο ίδιος τόνισε ότι η επικράτεια της Συρίας αποκτά μεγάλη σημασία για το Ιράν, καθώς  τα ιστορικά γεγονότα έχουν αποδείξει ότι όποιος ελέγχει τη Συρία ασκεί επιρροή σε όλη την περιοχή.
Πρόσθεσε ότι η ιρανική ηγεσία έχει επίγνωση του  ότι η  εξασφάλιση μιας δεσπόζουσας θέσης του Ιράν στη Μέση Ανατολή,  θα επιτευχθεί μόνο στην περίπτωση που θα διαδραματίσει έναν σημαντικότερο ρόλο  στη Συρία, αντίστοιχο με του Ιράκ.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.