Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αρνούνται Κοιμητήρια για τους Έλληνες Ήρωες στην Αλβανία


stavros

Στρατός Κατοχής οι Ελευθερωτές της Βορείου Ηπείρου
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Ο πρόεδρος των Αλβανικού Κόμματος των τσάμηδων PDIU, Shpetim Idrizi σε συνέντευξη του μεταξύ άλλων αναφέρεται προκλητικά στο ΄΄τσάμικο΄΄, προσθέτοντας ότι  η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, θα προσπαθήσει, το ΄΄τσάμικο΄΄ να ενταχθεί στην ατζέντα των συνομιλιών της αλβανικής πλευράς με τον Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Ν. Κοτζιά κατά την αναμενόμενη επίσκεψη του στα Τίρανα.

Ο ίδιος αναφερόμενος στις εκλογές, δηλώνει ότι το κόμμα του σημείωσε αύξηση της εκλογικής του δύναμης και τώρα είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Π/Θ Ε. Ράμα, ώστε οι τσάμηδες να εκπροσωπηθούν στην κυβέρνηση με υπουργό. Είναι σημαντικό αναφέρει ότι η επίλυση του ΄΄τσάμικου΄΄, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα της κυβέρνησης.
ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Π/Θ, ο ΥΠΕΞ, έχουν τοποθετηθεί για την ανάγκη επίλυσης του ΄΄τσάμικου΄΄ σε επαφές που είχαν με την ελληνική πλευρά. Σε ότι αφορά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ, ο Ιντρίζι επισήμανε ότι ανεξάρτητα τι έγραψαν ελληνικά ή αλβανικά Μ.Μ.Ε, ο κ. Κοτζιάς κατά την επίσκεψη του, δεν θα θέσει το θέμα της συμμετοχής του κόμματος των τσάμηδων στην κυβέρνηση, διότι κάτι τέτοιο, θα αποτελούσε παραβίαση της κυριαρχίας της Αλβανίας,  προσβολή για την Αλβανία και θα ήταν αυθάδεια από πλευράς της Ελλάδας. Ο ίδιος ο Π/Θ Ε. Ράμα, συνέχισε ο Ιντρίζι, δεν νομίζουμε ότι θα δεχθεί τέτοια συζήτηση.
Ο Ιντριζι όχι μόνο δεν επιθυμεί καμία συζήτηση για το θέμα της κυβερνητικής συμμετοχής του κόμματος του, αλλά επιπλέον, προκαλεί επιδιώκοντας, το τσάμικο να ενταχθεί στην ατζέντα των συνομιλιών που ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει στα Τίρανα.
Και όχι μόνο, προχωρά και σε συστάσεις προς την αλβανική πλευρά να ζητήσει την άρση του εμπολέμου, διότι όπως αναφέρει η Ελλάδα έχει 25 χρόνια που μας λέει ψέματα για το θέμα. Η άρση του εμπολέμου, σύμφωνα με τον Σπ. Ιντρίζι, θα είχε άμεσες θετικές συνέπειες για τις περιουσίες των τσάμηδων, αλλά και για τις περιουσίες των Αλβανών στην Καστοριά και στη Φλώρινα. Ένα άλλο θέμα το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί, σύμφωνα με τον Σπ. Ιντρίζι, είναι οι θαλάσσιες ζώνες, για τις οποίες χρειάζεται νέα Συμφωνία.
Επιπλέον ο Ιντρίζι, τάσσεται εναντίον της συμφωνίας για  τα στρατιωτικά κοιμητήρια, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι, οι Έλληνες στρατιώτες έπεσαν ως κατακτητές στην Αλβανία, ήταν στρατός κατοχής που σκότωσε και κατάργησε την αλβανική σημαία. Δεν πρέπει να ανεγερθούν κοιμητήρια, τα οστά τους να μεταφερθούν στην Ελλάδα….
Τέλος, ο Ιντρίζι απορρίπτει τις  κατηγορίες ότι το κόμμα των τσάμηδων είναι ακραίο εθνικιστικό  και ναζιστικό κόμμα και προσθέτει: «Δείτε την τελευταία ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Υπέρ του δημοψηφίσματος ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Δηλαδή ο Α. Τσίπρας είναι σύμμαχος  του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής….».
Θεωρούμε στο pentapostagma.gr ότι οι προκλητικές και ανθελληνικές δηλώσεις του Ιντρίζι, εκφράζουν και την θέση της Αλβανικής κυβέρνησης, η οποία μέχρι τώρα υποστηρίζει τις ενέργειες του και μάλιστα τον στήριξε ανοικτά στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές να εκλεγούν δικοί του υποψήφιοι, όπως άλλωστε έχουμε αναφέρει και σε πρόσφατα για το θέμα άρθρα μας. Θα προτείναμε η Ελληνική Κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση καταδίκη των συγκεκριμένων δηλώσεων από την επίσημη Αλβανία και ταυτόχρονα να μην δεχθεί καμία συζήτηση και παρουσία του συγκεκριμένου ανθέλληνα πολιτικού κατά την επίσκεψη του κ. Κοτζιά. Επι πλέον είναι τραγικό και ενδεικτικό του ήθους που αντιπροσωπεύουν, όταν αρνούνται την δημιουργία κοιμητηρίων στον τόπο θυσίας. Μακριά από όποια εθνική θέση πάντα οι έντιμοι πολεμιστές σεβόντουσαν τους νεκρούς του αντιπάλου. Καμία υποστήριξη, καμία επίσκεψη, καμία συζήτηση, μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.