Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ο ΓΓ του NATO ...στο πλευρό μας : "Όχι μείωση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας"

Image

Την ίδια ώρα που οι εταίροι μας στην ΕΕ απαιτούν περικοπές αφοπλισμού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ ο ΓΓ. του NATO με δήλωσή του βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
H Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε περιστολή των αμυντικών της δαπανών, καθώς διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη νότια Ευρώπη ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε ένα γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ στην περίπτωση που εξέλθει από την ευρωζώνη, ο ίδιος τόνισε, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ZDF: «Η ελληνική κυβέρνηση πάντα επισημαίνει ότι επιθυμεί να παραμείνει ένα αξιόπιστο μέλος του ΝΑΤΟ».
Ο γ.γ. του Βορειοατλαντικού Συμφώνου τόνισε ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα.
Υπογράμμισε εξάλλου ότι κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει συνδέσει την οικονομική κρίση με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ: «το αντίθετο, πάντα διατρανώνουν την αφοσίωσή τους στο ΝΑΤΟ και εγώ το χαιρετίζω αυτό».
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.