Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

TO ONOΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ «ΗΠΚ» ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Cavfgjvgvhj
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ SABAH

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι το όνομα που από καρδιάς επιθυμεί για το νέο κρατικό μόρφωμα μιας ομόσπονδης Κύπρου είναι «Ηνωμένες Πολιτείες της Κύπρου».

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην τουρκική εφημερίδα ο Αναστασιάδης τόνισε: «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαμε με (τον Τουρκοκύπριο ηγέτη) κ Akıncı σχετικά με το όνομα του κράτους αναφέρθηκε ότι προτάθηκε το « Ενωμένη Ομοσπονδιακή Κύπρος ».Αυτό είναι αναληθές.Το όνομα που από καρδιάς επιθυμώ είναι «Ηνωμένες Πολιτείες της Κύπρου».
Ο Αναστασιάδης έστειλε επίσης ένα μήνυμα προς την Άγκυρα από τη Λευκωσία, λέγοντας: «Εμείς περιμένουμε πρώτα την υποστήριξη από την Τουρκία στις προσπάθειές μας με τον κ Μουσταφά Akıncı. Επιθυμούμε επίσης η Άγκυρα να συμβάλει στην επίλυση του κυπριακού ζητήματος ».
Ο Αναστασιάδης τόνισε ότι η επίλυση του κυπριακού θα ευνοήσει επίσης την Τουρκία.»Το αποτέλεσμα αυτό θα ευνοήσει όλες τις χώρες της περιοχής. Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα θα επανορθωθούν. Το πέρασμα για την Ευρώπη και οι δρόμοι διοχέτευσης αερίου από την Λεβαντίνη μπορούν να ανοίξουν».
» Και το πιο σημαντικό, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Κύπρου  ως μέλος της ΕΕ θα αποτελέσει μια στενή σύμμαχο της Τουρκίας «, πρόσθεσε.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετά τις διαμεσολάβηση του ΟΗΕ  και τις διαπραγματεύσεις επανένωσης που ξεκίνησαν εκ νέου στις 15 Μαΐου.
Οι διαπραγματεύσεις είχαν διακοπεί για επτά μήνες λόγω των τουρκικών προκλήσεων κατά τη διάρκεια της γεώτρησης φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.Όταν ρωτήθηκε ποιό είναι το  τουρκικό πολιτικό κόμμα που  παρουσιάζει μια πορεία συμβατή με την ειρηνική διευθέτηση και επίλυση του κυπριακού ο πρόεδρος της Κύπτρου: «Φυσικά το κόμμα ΑΚΡ…….»in-cyprus 28/7/15
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.