Η απίθανη «διαπραγμάτευση» του πανίσχυρου Ρώσου ηγέτη με βιομήχανους, προκειμένου οι τελευταίοι να πειστούν να επαναλειτουργήσουν ένα εργοστάσιο.
Το βίντεο, που αποτελεί μέρος αφιερώματος του βρετανικού BBC με τίτλο «Ο Πούτιν, η Ρωσία και η Δύση: “Νέα αρχή’» (2012) δείχνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκέπτεται ένα εργοστάσιο.
Η πρώτη του παρατήρηση αφορά σε κάτι «λάθος» που εντοπίζει εκεί: «Γιατί δεν το επιδιορθώσατε αυτό νωρίτερα;» ρωτά σε αυστηρό τόνο.
Έπειτα, έχοντας καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους βιομήχανους, τους λέει: «Τρέχατε τριγύρω σαν τις κατσαρίδες όταν μάθατε ότι ερχόμουν…»
Σε αντίθεση με τον Μεντβέντεφ (λέει ο σχολιαστής του BBC), ο Πούτιν αντιμετώπισε τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου:
«Κρατάτε ομήρους αυτούς τους ανθρώπους. Με τη φιλοδοξία σας, την ανικανότητά σας και την καθαρή απληστία σας. Πρόκειται για χιλιάδες ζωές. Είναι εντελώς απαράδεκτο. Εάν εσείς, οι ιδιοκτήτες, δεν μπορείτε να έρθετε σε συμφωνία, αυτό το εργοστάσιο θα τεθεί ξανά σε λειτουργία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Θα το κάνουμε με ή χωρίς εσάς».
Στη συνέχεια, απαιτεί από τους ιδιοκτήτες, μεταξύ των οποίων και ο δισεκατομμυριούχος Όλεγκ Ντερεπάσκα, να υπογράψουν επιτόπου μια συμφωνία για να επανεκκινήσουν το εργοστάσιο.
Παίρνοντας έπειτα το χαρτί της συμφωνίας στα χέρια του, ρωτά: «Το υπογράψατε όλοι αυτό;» «Ναι». «Ντερεπάσκα, υπέγραψες;» «Υπέγραψα». «Δεν βλέπω την υπογραφή σου». Του κάνει νεύμα: «Έλα να υπογράψεις. Εδώ είναι η συμφωνία».
Ο Ντερεπάσκα υπογράφει, δίνει το έγγραφο στον Πούτιν, και αποπειράται να επιστρέψει στη θέση του, κρατώντας το στιλό που του είχε δώσει ο Ρώσος ηγέτης για να βάλει υπογραφή.
«Δώσε μου πίσω το στιλό μου», του λέει ο Πούτιν…
«Κλασικος Πούτιν», σχολιάζει ο δημοσιογράφος του BBC.
Δείτε το βίντεο:
crashonline
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.