Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο δηλώνει ότι θα κλείσει τα σύνορά του στους πρόσφυγες…………


Capσυσγυισθγ

Ερωτώμενος από τη βελγική τηλεόραση VRT ο γραμματέας του βελγικού κράτους για το Άσυλο και την Μετανάστευση Théo Francken δήλωσε ότι το κλείσιμο των συνόρων από τη Γερμανία δεν αφήνει άλλη επιλογή στο Βέλγιο παρά να κάνει το ίδιο. Έναντι του αριθμού των προσφύγων που παρουσιάστηκαν στο έδαφός της τις τελευταίες εβδομάδες η Γερμανία τελικά επέλεξε να κλείσει τα σύνορά της με την Αυστρία.

« Αν αυτό σημαίνει ότι όλος ο κόσμος θα’ έρχεται ξαφνικά στο Βέλγιο δεν βλέπω άλλη επιλογή παρά να κλείσουμε κι εμείς τα σύνορά μας   » δήλωσε σήμερα το πρωί ο βέλγος πολιτικός.Η Αυστρία επίσης έχει διατυπώσει την θέση για κλείσιμο συνόρων ενώ η Τσεχία ενδυνάμωσε τους ελέγχους.
« Αν Αυστρία,Γερμανία και Τσεχία κλείσουν τα σύνορά τους τότε τα άτομα θα αναζητήσουν μια χώρα προς την οποία αυτά θα μπορούσαν να πάνε.Αυτό θα είναι   de facto το τέλος της Schengen »,εκτιμά ο Γραμματέας του κράτους.
Αυτές οι δηλώσεις θα εξετάζονταν επίσης σήμερα Δευτέρα στο έκτακτο Συμβούλιο των 28 υπουργών εσωτερικών της ΕΕ με θέμα τον καθορισμό ποσόστωσης διανομής των αιτούντων άσυλο.tv5monde  14.9.15
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.