Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΦΛΕΞΗ τώρα από την Κασπία – «Με ταχύτητα φωτός» στην Κωνσταντινούπολη

ΒΑΡ


Η Ρωσική στρατιωτική μηχανή ¨εκμηδενίζει¨ με ταχύτητα φωτός γεωπολιτικές αποστάσεις.
ΣΗΜΕΡΑ
¨Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους από Κασπία Θάλασσα κατά των Τζιχαντιστών
Τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν 26 πυραύλους στο ‘Ισλαμικό κράτος’ στη Συρία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σάιγκου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Ria Novosti. ¨


ΑΥΡΙΟ
¨Από μόνο του το γεωπολιτικό σκηνικό διαμορφώνει νέους άξονες και δρόμους… και τι δρόμους; ΔΡΟΜΟΥΣ ΦΩΤΙΑΣ και ΦΩΤΟΣ
Με την πρόσφατη προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσική επικράτεια, οι αποστάσεις μειώθηκαν δραματικά για κάποιους και η χερσόνησος της Ταυρίδας με την τρομακτική ενίσχυση της αεροπορικής δύναμης πυρός σε λίγο καιρό και ανάλογα με τις διαμορφούμενες συγκυρίες θα μοιάζει σαν «Ταύρος μέσα στο υαλοπωλείο» της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ουκρανικής εφημερίδας «Kyiv Post», η Ρωσία ανέπτυξε… «στην Κριμαία δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη (τύπου Mig-29 και Su-27, καθώς επίσης και βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Tupolev Tu-22″.
Σεβαστούπολη- Κωνσταντινούπολη = 537,79 χιλ ή 334,97 ναυτικά μίλια κατά προσέγγιση. Διάρκεια πτήσης = 40 λεπτά περίπου…
Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, (7/5),που περιγράφει με έντονα χρώματα την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που έχει ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα είναι, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της τουρκικής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας μεγαλώνει συνεχώς σε συνάρτηση με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή εξ’ αιτίας των γεγονότων της Ουκρανίας, αλλά και των ρωσικών καταγγελιών προς την Τουρκία για παραβίαση της συνθήκης του Μοντρέ σχετικά με την διέλευση από τα Στενά των αμερικανικών πολεμικών πλοίων με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα.
Αντί για «ενεργειακούς διαδρόμους» σύντομα και εκ των πραγμάτων θα δούμε πρώτα «πολεμικούς διαδρόμους».
Η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας ήδη, και είναι λογικό, αναθεωρεί το αμυντικό δόγμα της καθ ότι όλες οι «όμορφες αμμουδιές» της Μαύρης Θάλασσας είναι υποψήφιες να μετατραπούν σε «ΑΚΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑΣ»…
Μπορούν να κάνουν τις αμμουδιές αυτές να μοιάζουν με τις όχθες του Έβρου;
ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ και τώρα δεν προλαβαίνει.
Δεν μπορεί διαφορετικά να εξηγηθεί ο φόβος του ιστορικού Halık İnalcık, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Τουρκία που επισήμανε τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η Τουρκία από τις εξελίξεις στη Ουκρανία. Ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι η Ουκρανική κρίση έχει σαν βασικό στόχο την ίδια την Τουρκία και κυρίως την τουρκική κυριαρχία των Στενών και του Βοσπόρου. Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο βασικός στόχος των Ρώσων είναι η Κωνσταντινούπολη.
– Πώς θα σταθεί ο Έλληνας μπροστά στα γεγονότα των επόμενων ημερών ;
– Ραγιάς ή Λεύτερος; Σκλάβος ή Ρωμιός;
Όπως όμως και αν σταθεί η ιστορία θα βρίσκεται εκεί και θα τον κρίνει… γιατί πάντα ήταν ο «καταλύτης» της και ο «επιταχυντής» των εξελίξεων της.
Αν εμείς φωνάξουμε «μολών λαβέ» τότε δεν θα αργοπορήσει ο πνευματικός απόηχος της απόφασης να μας φωνάξει «λάβετε- φάγετε από τον αμύθητο πνευματικό θησαυρό που θέλουν να σάς τον συλήσουν ολοκληρωτικά».
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εξελίξεων πρέπει να ανακαλύψουμε πάλι την ανθρωπιά , την λεβεντιά και την αρχοντιά των προγόνων μας. Τα πράγματα πλέον τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες ΦΩΤΟΣ και οφείλουμε να τα προσεγγίζουμε έξω από το παραμύθι της «εικονικής πραγματικότητας» που μας σερβίρουν
Μπορούμε άραγε να το κάνουμε με τις πτωχές δυνάμεις μας;
Μόνο αν στοιχηθούμε με το πραγματικό ΦΩΣ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα επερχόμενα και να γίνουμε ΦΩΣ για να
τρέχουμε και εμείς με πολιτισμικές ταχύτητες ΦΩΤΟΣ.
«Εγώ είμαι το Φως του κόσμου»
«Εγώ είμαι το Φως του κόσμου. Εκείνος που με ακολουθεί δεν θα περιπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως της Ζωής».
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.