Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΜΕ 3.000 ΕΥΡΩ, ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΜΕ… ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, VIPS, ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ


FOTO1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο καιρός άρχισε να χαλάει και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη και δύσκολη για τους παράνομους μετανάστες η μετάβαση από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά. Έτσι οι δουλέμποροι των μικρασιατικών παραλίων δημιούργησαν μια καινούργια επιχείρηση, η οποία διασφαλίζει με ακριβό βέβαια αντίτιμο, την άνετη μετάβαση τους στην ελληνική, δηλαδή ευρωπαϊκή επικράτεια.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, στην περιοχή της Μαρμαρίδας συνελήφθη από τις τουρκικές ακτές τεράστιο κύκλωμα που είχε οργανώσει ταχύπλοο με συνθήκες VIPs, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, για να εξυπηρετεί τους παράνομους μετανάστες που θέλουν να πάνε στα ελληνικά νησιά με όλες τις ανέσεις που προσφέρονται.
newego_LARGE_t_1101_54559383_type12713Η ταρίφα της μετάβασης τους με πολυτελή «κρουαζερορόπλοια» στην απέναντι ελληνική νήσο Σύμη, είναι τρεις χιλιάδες ευρώ κατ” άτομο, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο ποσό για ανθρώπους που υποτίθεται πως έχουν χάσει τα πάντα στον πόλεμο από όπου έχουν διαφύγει για να σωθούν.
Το κύκλωμα αποτελείτο από τέσσερεις Σύριους και δυο Γεωργιανούς και ήδη κρατούνται στις τουρκικές αρχές καθώς δεν είχαν δηλώσει τις διαδρομές τους στην τουρκική ακτοφυλακή.
Τρεις χιλιάδες ευρώ για κάθε άτομο να έρθει στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που στην ίδια την Ελλάδα ο κόσμος βουλιάζει στην ανέχεια. Και κάποιοι οργανώνουν συνεχώς ομάδες βοήθεια στους… «VIPs μετανάστες», που έρχονται «καταδιωγμένοι» και «κατατρεγμένοι» στην χώρα μας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.