Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΗΦΑΙΣΤEIΟ «ΒΡΑΖΕΙ» ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


φοτο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα σε μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες για τον αριθμό των μαχητών του ΡΚΚ μέσα αλλά και έξω από την Τουρκία, οι αριθμοί που αναφέρονται είναι άκρως ανησυχητικοί, όπως εκτιμούν οι Τούρκοι αναλυτές και περιγραφούν άλλο ένα εκρηκτικό ηφαίστειο που σιγοβράζει μέσα στην ίδια την Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, τα στοιχεία του οποίου προέρχονται από την Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας, μέσα στην τουρκική επικράτεια αυτή την περίοδο υπάρχουν και δρουν περί τις εννέα χιλιάδες οργανωμένοι μαχητές του ΡΚΚ!
Η δράση τους απλώνεται όχι μόνο στην νοτιοανατολική Τουρκία αλλά και σε περιοχές της κεντρικής Τουρκίας, του Πόντου και της τουρκικής Μεσογείου, ενώ θύλακες του ΡΚΚ υπάρχουν στις μεγάλες πόλεις Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Άγκυρα. Να σημειωθεί ότι ούτε την δεκαετία του ενενήντα όταν μαίνονταν ο πόλεμος με το ΡΚΚ, δεν είχαν καταγραφεί τόσοι πολλοί Κούρδοι μαχητές.
Παράλληλα στην γειτονική Συρία όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, καταγράφονται περί τις 2.500 οργανωμένοι Κούρδοι μαχητές του ΡΚΚ, χώρια οι διάφορες ένοπλες ομάδες του PYD που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τους αριθμούς. Άλλοι 600 ένοπλοι μαχητές βρίσκονται στο Ιράν, 3.500 βρίσκονται στο Ιράκ που είναι και ο στόχος των τουρκικών βομβαρδιστικών, ενώ υπολογίζονται άλλοι 2.500 σε διάφορες χώρες της Ευρώπης που είναι ετοιμοπόλεμοι για να αναλάβουν δράση μέσα στην Τουρκία.
Εκτός όμως από το ΡΚΚ έχουν καταγράφει και περίπου 500 μαχητές της αριστερής επαναστατικής οργάνωσης, DHKP/C, ενώ άλλοι περίπου 5.000 είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα για να πολεμήσουν για την αυτή την οργάνωση.
Αντιλαμβάνεται κανείς με αυτούς τους αριθμούς ποια είναι η πραγματική εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, δηλαδή ένα ηφαίστειο που βράζει και κάνεις δεν μπορεί να πει το που θα ξεσπάσει ενώ ήδη ξέσπασε και η κρίση με την Ρωσία.
Ίσως ήρθαν οι καιροί αυτό το τεχνικό κράτος που δημιούργησε ο Μουσταφά Κεμάλ, να πληρώσει τα διαχρονικά του εγκλήματα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.