Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΔΥΣΗ ΠΡΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


ΦΟΤΟ1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πριν από λίγες μέρες η ιρακινή ασφάλεια ανακοινώσε ότι κρατήθηκε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης γερμανικό αεροπλάνο μέσα στο οποίο βρέθηκαν όπλα και μεγάλες ποσότητες χρημάτων.

φοτο2Το αεροπλάνο κατευθύνονταν στην πόλη Ερμπίλ, που είναι η πρωτεύουσα του κουρδικού βορείου Ιράκ και όπως αναφέρεται στο εσωτερικό του βρέθηκαν 5 εκατομμύρια δολάρια, 2 εκατομμύρια ευρώ και αρκετός σύγχρονος οπλισμός. Ο ιρακινός υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο αεροπλάνα της καναδικής αεροπορίας τύπου CC-130 Herkules μετέφεραν όπλα, ενώ εντοπίστηκε και ένα σουηδικό αεροπλάνο με παράνομο οπλισμό.
φοτο3Παράλληλα ο προϊστάμενος του ιρακινού υπουργείου Άμυνας, Hakem al-Zameli, αναφέρε ότι κατέσχεσαν άλλα 2 αεροπλάνα που έρχονταν από Καναδά και Σουηδία. Το πλήρωμα ήθελε να μεταφέρει όπλα στο Κουρδιστάν χωρίς να ρωτήσει την ιρακινή κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή του αεροδρομίου της Βαγδάτης, στα αεροπλάνα βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες όπλων. Οι Ιρακινοί κατηγορούν ακόμα και την αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη ότι προωθεί παράνομα οπλισμό στην περιοχή.
φοτο4Όλα αυτά ξεσκεπάζουν το όργιο του παράνομου εμπορίου όπλων από διάφορες δυτικές χώρες, κατ’ αρχή με το κουρδικό βόρειο Ιράκ, το οποίο συνεργάζεται στενά με την Άγκυρα σε παράνομες εξαγωγές πετρελαίου από τα τουρκικά λιμάνια και όλα αυτά παράνομα από την νόμιμη κυβέρνηση της Βαγδάτης.
Το ενδιαφέρων είναι ότι τα όπλα αυτά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περιέλθουν στα χέρια των Τζιχαντιστών, όπως αναφέρουν πηγές της ίδιας της γερμανικής κυβέρνησης που δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτά τα όπλα θα φτάσουν και στα «σωστά» χέρια. Από τους Κούρδους παίρνει η γερμανική κυβέρνηση μόνο μια πιστοποίηση της μην ξαναπώλησης τον όπλων, αλλά τι δρόμο παίρνουν αυτά τα όπλα κανείς δεν ξέρει.
Η Βαγδάτη κατηγορεί την υποκρισία της γερμανικής κυβέρνησης καθώς και άλλων δυτικών χωρών, που ενώ επίσημα πολεμούν το Ισλαμικό Χαλιφάτο, ανεπίσημα όμως και με καθαρά παράνομο τρόπο έχουν αναπτύξει υπόγειες συναλλαγές με οικονομικά οφέλη.
Όσον αφορά την παράνομη κυβέρνηση του Ερμπίλ, η οποία είναι δορυφόρος της Άγκυρας, έχει κατηγορηθεί ότι παρά του ότι μάχεται τους Τζιχαντιστές, εντούτοις έχει συνεργαστεί μαζί τους και με την κυβέρνηση της Άγκυρας για εξαγωγές παράνομου πετρελαίου με μεγάλα κέρδη για όλους τους «συνεταίρους».
Η διεθνή υποκρισία για άλλη μια φορά σε όλο της το μεγαλείο!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.