Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός προκαλεί και απειλεί την Μόσχα


n_85913_1

Α. Νταβούτογλου : «Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των Τουρκμένων στην  Συρία»!
Όσο πάει το ζήτημα των Τουρκμένων και των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών στην Συρία, γίνεται ολοένα  και  «επικίνδυνο», ειδικά τώρα που οι Τούρκοι έριξαν ρωσικό αεροσκάφος .

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ   ότι «η Άγκυρα θα  αναλάβει δράση για την προστασία των Τουρκμένων στη Συρία» , χωρίς να  διευκρινίζει την φύση των μέτρων, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Σαφώς και πρόκειται για μια κλιμάκωση , σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, του ζητήματος  της δημιουργίας τουρκικού θύλακα εντός συριακού εδάφους μετά από απαίτηση της Άγκυρας. Οι τουρκικές  «ζεμπεκιές» δεν έχουν αντίκρισμα στο Κρεμλίνο και στους Ρώσους αξιωματούχους που βρίσκονται πίσω από τους «ψηλούς τείχους» του. Η απάντηση του Ρώσου Προέδρου θα είναι συντριπτική. Εκτιμάται ότι ζούμε ιστορικές στιγμές από όλες τις απόψεις.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Ρώσος Πρεσβευτής Andrei  Karlov κλήθηκε  στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου του επιδόθηκε νότα διαμαρτυρίας  για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς  σε  οικισμούς στην περιοχή  Bayyrbudzhak στην βόρεια Συρία όπου κατοικούν Τουρκμένοι .
«Αν συνεχιστεί  η  επίθεση των Ρώσων ,   αυτό θα οδηγήσει σε μια εισροή  προσφύγων στην Τουρκία, και θα πρέπει να  ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στην Συρία και την Τουρκία. Θα λάβουμε τα απαραίτητα διπλωματικά μέτρα για την προστασία των αδελφών μας , όπου κι αν βρίσκονται και να προστατεύσουμε τα συμφέροντα τους από κάθε απειλή »,  δήλωσε ο Νταβούτογλου δημοσιογράφους, σχολιάζοντας την κατάσταση στην Bayyrbudzhake.
Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, η Άγκυρα είναι σε συνεχή επαφή με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας Στρατηγό  Hulusi Acar και τον  επικεφαλής της  Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν.
Από την αρχή των επιχειρήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Συρία , δεν  έχουν διατυπωθεί συγκεκριμένες κατηγορίες και αποδείξεις  που να αποδεικνύουν  ότι, τα ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν αμάχους και όχι  Τζιχαντιστές , αντιτείνουν οι Ρώσοι.
Οι φιλοδοξίες των Τούρκων στην Συρία δεν έχουν τελειωμό , ωθώντας σε ασαφή σύγκρουση με τα ρωσικά συμφέροντα τα οποία είναι πολύ μεγάλα . Δεν γνωρίζουμε ακριβώς που θα καταλήξει αυτή κόντρα των δύο χωρών , αλλά τείνουμε να συμφωνήσουμε με την εφημερίδα Daily Star , η οποία μίλησε για την απαρχή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.