Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΝΑΤΟ: Υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό Jet


12278862_422685567922566_6353698432849820763_n

Η Τουρκία,βομβαρδίζοντας ρωσικό αεροσκάφος Su 24 εντός του συριακού εναέριου χώρου με αποτέλεσματον φριχτό θάνατο με βασανιστήρια από τους τρομοκράτες ισλαμιστές του Ρώσου πιλότου, νομιμοποίησε την πολεμική της ενέργεια κατά Ρωσίας και Συρίας, μέσω του ΝΑΤΟ.

NATO Secretary General during his press conference
Χτες το βράδυ, ξεκίνησε έκτακτη Σύνοδος του  ΝΑΤΟ στην έδρα του στις Βρυξέλλες μετά  αίτημα που υπέβαλε ο Τούρκος πρεσβευτής.
Στις 22. 30 ο Γ.Γ. της  »Συμμαχίας » Jens Stoltenberg δήλωσε:
 »Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο  μόλις είχε μια σύσκεψη, σε έκτακτη συνεδρίαση. Ενημερωθήκαμε από τον Τούρκο πρεσβευτή για τα πρόσφατα γεγονότα. Έχω επίσης μιλήσει με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
 »Η Τουρκία ενημέρωσε τους Συμμάχους για την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροπλάνου από την Πολεμική Αεροπορία  λόγω παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου.
Έχω εκφράσει στο παρελθόν την ανησυχία μου σχετικά με τις συνέπειες των στρατιωτικών δράσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ.
Αυτό επιβεβαιώνει τη σημασία  του σεβασμού των κανόνων για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
Όπως έχουμε επανειλημμένα καταστήσει σαφές, είμαστε αλληλέγγυοι με την Τουρκία και θα στηρίξουμ την εδαφική ακεραιότητα του συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ ,  Τουρκία.
Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στα βορειοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ.
Προσβλέπω σε περαιτέρω επαφές μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας και κάνω έκκληση για ηρεμία και αποκλιμάκωση.
Η Διπλωματία και αποκλιμάκωση είναι σημαντικές για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση. »
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.