Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Νέες προκλήσεις από Ακιντζί: «Δεν θα γίνουμε μειονότητα σε ένα ελληνικό νησί»


akinci_vathos_hartis

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ο τ/κ «λαός» θα κοιτάξει τα θέματα της ασφάλειας, της ελευθερίας και της “ισότητας” για να πει το “ναι” σε ενδεχόμενη λύση, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και πρόσθεσε ότι ο τ/κ “λαός” δεν πρόκειται να ζει ως μειονότητα σε ένα ελληνικό νησί και ότι ο ίδιος κάνει λόγο για μια νέα Κύπρο, με διζωνική ομοσπονδιακή δομή στη βάση της “πολιτικής ισότητας”.

`Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο «λαός» και ότι η τ/κ πλευρά συνεχίζει να παρακάθεται στις συνομιλίες με καλή θέληση και σε στενή διαβούλευση με την τουρκική Κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι χωρίς τη συγκατάθεση της Άγκυρας δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα εγγυήσεων.
«Ο τ/κ “λαός” θα δει πρώτα το θέμα της ασφάλειας πριν αποδεχθεί την όποια λύση. Όλες οι κοινότητες θέλουν να ζουν ελεύθερες και η ομοσπονδία μπορεί να επιβιώσει στη βάση της “ισότητας” των δύο κοινοτήτων», δήλωσε ο τ/κ ηγέτης.
ΚΥΠΕ
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.