Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Νέο επεισόδιο μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ: Drone τράβηξε φωτογραφίες από το αεροπλανοφόρο Τρούμαν


Νέο επεισόδιο μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ: Drone τράβηξε φωτογραφίες από το αεροπλανοφόρο Τρούμαν

Είναι το τρίτο επεισόδιο μεταξύ των δύο δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο το τελευταίο διάστημαΤο αμερικανικό ναυτικό επιβεβαίωσε την πτήση ιρανικού Drone πάνω από το αεροπλανοφόρο Τρούμαν, το οποίο πλέει στον Περσικό Κόλπο, προσθέτοντας ένα ακόμη επεισόδιο μεταξύ των δύο δυνάμεων, παρά την συμφωνία που επιτεύχθηκε για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την άρση των διεθνών κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης.
Το ιρανικό Drone πέταξε πάνω από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο και τράβηξε φωτογραφίες, ενώ δεν ήταν οπλισμένο, όπως διευκρίνησε επισήμως το Ναυτικό.
Το συγκεκριμένο συμβάν προστέθηκε στη λίστα των επεισοδίων που έχουν καταγραφεί μεταξύ των Ιρανικών και αμερικανικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο. Προηγήθηκαν οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν, περνώντας κοντά από το αεροπλανοφόρο Τρούμαν και η αιχμαλωσία Αμερικανών ναυτών, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο σκάφη, παραβιάζοντας τα υδάτινα σύνορα του Ιράν.
Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν ότι δεν κατέρριψαν το Drone διότι δεν είχε διακριτικά και αγνοούσαν τη χώρα προέλευσής του.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.