Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πεντάγωνο: Επικίνδυνοι ελιγμoί ρωσικού μαχητικού σε αμερικανικό στη Μαύρη Θάλασσα




Αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αναχαιτίσθηκε τη Δευτέρα από ρωσικό μαχητικό Su-27.

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Michelle L. Baldanza. Ωστόσο, το περιστατικό αυτό είχε παρουσιάσει το τηλεοπτικό κανάλι ‘Fox News’ στις 25 Ιανουαρίου 2016, αναφέροντας ότι ένα RC-135U, που βρισκότανε σε μια συνηθισμένη διαδρομή στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, εντοπίστηκε από ένα ρωσικό «SU-27» και προσπάθησε να το αναχαιτίσει αντιεπαγγελματικά χωρίς να τηρήσει τους κανόνες ασφαλείας.
Στο μεταξύ η επίσημη ιστοσελίδα Freebeacon.com επικαλούμενη πηγές του αμερικανικού στρατού, έγραψε ότι το ‘SU-27’ είχε προσεγγίσει το «RC-135U» στα 20 πόδια ( περίπου έξι μέτρα) και πέταξε για κάποιο χρονικό διάστημα «ώμο με ώμο» με το αμερικανικό μαχητικό και ξαφνικά αποχώρησε.
Το περιστατικό με το ‘SU-27’ έγινε δύο μήνες μετά την πτώση του ρωσικού ‘SU-24’ κοντά στα σύνορα με Τουρκία.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε τότε μια ισχυρή διεθνή αντίδραση και επηρέασε αισθητά τις σχέσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.