Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Για 2η ημέρα το τουρκικό πυροβολικό βάλει κατά θέσεων κούρδων στη Συρία.Στο τηλέφωνο Ομπάμα Πούτιν.


 

Ο Medvedev προειδοποιεί ξανά για γενίκευση πολέμου…

To Reuters μεταφέρει ότι για 2η συνεχόμενη ημέρα  το τουρκικό πυροβολικό συνεχίζει να βάλει με οβίδες κατά θέσεων των κούρδων ανταρτών του YPG στη Β Συρία και την Κυριακή και προκλήθηκε ο θάνατος 2 ατόμων σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο και ο τραυματισμός άλλων 10 προσθέτουν ανεπιβεβαίωτες πηγές.Το τουρκικό πυροβολικό για ώρες ολόκληρες και αδιάκοπα σφυροκόπησε το Σάββατο θέσεις του κουρδικού YPG σε επαρχία Χαλεπίου και Hasakah ενώ έβαλε και κατά θέσεων του συριακού στρατού στην ορεινή Λαττάκια για να δεχθεί αντίποινα και πυραύλους στο έδαφός του που προήλθαν από συριακή πλευρά.Προηγουμένως οι κουρδικές δυνάμεις προελαύνοντας προς το Tal Riffat είχαν προκαλέσει βαρύτατες απώλειες στους τρομοκράτες.

12h49 CET
Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε για 2η ημέρα θέσεις των μαχητών κούρδων επί συριακού εδάφους σεα ντίποινα πυρών που προήλθαν από αυτές τις θέσεις ανακοίνωσε την Κυριακή το πρακτορείο Ανατολία.
Οι θέσεις των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων  (FDS), αποτελούνται από  κούρδους μαχητές και άραβες όλους σύριους.Επλήγησαν θέσεις τους στα περίχωρα της πόλης Azaz από το τουρκικό πυροβολικό..
12h49 CET
Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί επί συριακού εδάφους δομούν μια «άμεση υποστήριξη στις τρομοκρατικές οργανώσεις», εκτιμά η συριακή διοίκηση σε επιστολή της που απέστειλε στον ΟΗΕ ανέφερε η κρατική τηλεόραση.
Η Συρία κάλεσε τον ΟΗΕ «να σταματήσειτα εγκλήματα της Τουρκίας».
12h04 CET
Το κόμμα των κούρδων συρίων  (PYD) απέρριψε την Κυριακή τα αιτήματα της Τουρκίας ν΄αποσύρει τους μαχητές του και τα μέλη των συμμαχικών του οργανώσεων θέσεις πλησίον των συνόρων της Τουρκίας αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του συμπροέδρου του PYD Saleh Muslim.
«Η Τουρκία δεν έχει κανέναν δικαίωμα να επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας», τόνισε ό ίδιος και υποστήριξε ότι οι σύριοι θα αντισταθούν σε κάθε τουρκικη επέμβαση στην χώρα τους.RT 14/2/16
Caθησηθισ
Ο ρώσος πρωθυπουργός Dmitri Medvedev σε συνέντευξή του στο Euronews επανέλαβε τη θέση του ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις από ξένη δύναμη στη Συρία εμπεριέχουν τον κίνδυνο για μεγάλο πόλεμο.  « Απάντησα ήδη σε αυτό το θέμα εδώ και κάποιο καιρό.Βέβαια θα το επαναλάβω,Κανείς δεν έχει συμφέρον για την κήρυξη ενός νέου πολέμου.Αλλά η επίγεια επιχείρηση ενέχει έναν πόλεμο παρατεταμένο και σύνθετο.Πρέπει να το λαβάνουμε πάντα υπόψιν « ,υπογράμμισε.
« Ξεκινάμε από την αρχή επί του παρόντος ότι δεν υπάρχει καμιά νόμιμη αρχή άλλη στη Συρία πλην του προέδρου Bachar el-Assad », αποκάλυψε ο Medvedev.
Και πρόσθεσε: « αν ο Assad αποπεμφθεί από την πολιτική ζωή της χώρας η Συρία θα διολισθήσει στο χάος όπως η Λιβύη « .Άγκυρα και Ριάντ αναγνώρισαν το Σάββατο ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν επίγεια επιχείρηση στη Συρία κατά της Daech.sputniknews
Ο Dmitri Medvedev, εκτίμησε σε συνέντευξη τύπου στο γερμανικό τύπο στις 11.2.16 ότι κάθε ξένη επέμβαση στη Συρία θα μπορούσε να προκαλέσει «ενα παγκόσμιο πόλεμο» υπαινισόμενος εμφανώς μια ενδεχόμενη ανάπτυξη δυτικών,σαουδαραβικών ή και τουρκικών δυνάμεων επί συριακού εδάφου καθώ ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περιοχή της Λαττάκιας. lesechos. 14.2.16
Obama-Poutine είχαν τηλεφωνική συνομιλία και ανέφεραν το τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει η διαμάχη στη Συρία μεταφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοινωθέν του σήμερα Κυριακή.Και οι 2 δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συμφωνία της Παρασκευής για εκεχειρία στη Διάσκεψη του  (GISS) στο Μόναχο και δεσμεύθηκαν για ενδυνάμωση της συνεργασίας για να εφαρμοστεί προσθέτει το ανακοινωθέν. lesechos. 14.2.16
 H Σ Αραβία ανέπτυξε μαχητικά στο Ιντσιρλίκ στην στρατιωτική βάση στο Νότο Τουρκίας για να ενατατικοποιήσει τις επιχειρήσεις της κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ανακοίνωσε υψηλός αξιωματούχος του Υπ.Άμυνας της Σ Αραβίας ο στρατηγός Ahmed Assiri, που μίλησε τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στην τηλεόραση του Al-Arabiya σαουδαραβικών συμφερόντων. « Αεροσκάφη της Σ Αραβίας είναι παρόντα στο Ιντσιρλίκ με τα πληρώματά τους για να εντατικοποιήσουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους παράλληλα με αποστολές που θα οδηγηθούν από βάσεις της Σ Αραβίας », πρόσθεσε. Le soir 14.2.16
H Διοίκηση του συριακού στρατού έχοντας πλεονέκτημα στο πεδίο των μαχών καλεί τους φέροντες όπλα στην περιοχή του ανατολικού Χαλεπίου και της Νταράγια στην Ανατολική Γκούτα να τα παραδώσουν να παρουσιαστούν στις αρχές και να ενατχθούν στο πρόγραμμα εθνικής συμφιλίωσης.Το life News με βάση τις πληροφίες που έχει από ανταποκριτές του αναφέρει ότι η τουρκική επίθεση έγινε καθώς ο συριακός στρατός πλησίασε αρκετά στα σύνορα έφθανε στα συρματοπλέγματα για να εξοντώσει τρομοκράτες που ήταν καθ΄οδόν προς Τουρκία.Χτυπήθηκαν σταρτιώτες δεν διευκρινίζει το καθεστώς της υγείας τους. Η Συρία είναι έτοιμη να σφραγίσει τα σύνορα ενώ στην Λαττάκια απελευθέρωσε και νέα οροσειρά. 
Ένας διοικητής της « Ahrar Al-Sham » και 16 στελέχη της σκοτώθηκαν στο Βόρειο Χαλέπι.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.