Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Το «πέρασμα των όπλων των Ισλαμιστών στον Έβρο … Συλλήψεις με βαρύ οπλισμό και χιλιάδες σφαίρες!


Το «πέρασμα των όπλων των Ισλαμιστών στον Έβρο … Συλλήψεις με βαρύ οπλισμό και χιλιάδες σφαίρες!

Και δεύτερο όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων το βράδυ χθες, γεμάτο όπλα. Οι αρχές βρήκαν μέσα στο όχημα πάνω από 100.000 σφαίρες και δεκάδες ακόμα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Για την δεύτερη υπόθεση συνελήφθη ένας ακόμα Ιρακινός.
Συνολικά λοιπόν έχουν συλληφθεί 3 άτομα , 2 από το λιμενικό και 1 από την αστυνομία. Η δυο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους όμως δεν αφορούν τρομοκράτες της ISIS.

Πρόκειται για μεταφορά όπλων για πολεμική χρήση στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ …
Με ολόκληρο οπλοστάσιο και υπεράριθμες σφαίρες 22χιλιοστών συνελήφθησαν στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης δυο Τζιχαντιστές. Να θυμίσουμε οτι συνελήφθησαν  δυο Ιρακινούς, 22 και 28 ετών αντίστοιχα, με πλούσιο βιογραφικό  και βρετανικά διαβατήρια οι οποίοι με ένα τροχόσπιτο κατευθύνονταν προς τον Συνοριακό Τελωνειακό σταθμό των Κήπων προκειμένου να περάσουν στην Τουρκία με τελικό τους προορισμό το Ισλαμικό κράτος στη Συρία.
Τους 2 Ιρακινούς Τζιχαντιστές συνέλαβαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2016.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Associated Press στο τροχόσπιτό τους βρέθηκαν πάνω από 20.000 σφαίρες και δεκάδες όπλα.
Όπως διαπιστώθηκε από τις Αρχές, οι δύο άνδρες έχουν «ιστορικό» για σχέσεις με τζιχαντιστές.
Ο ένας από τους δύο υπόπτους βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ ο δεύτερος έφτασε στην περιοχή χθες Παρασκευή.
Οι αρχές συνέλαβαν το βράδυ και έναν τρίτο άνδρα, επίσης Ιρακινής καταγωγής, τον οποίο εντόπισαν σε τροχόσπιτο σε περιοχή έξω απο την Αλεξανδρούπολη να έχει στην κατοχή του, επίσης, όπλα και σφαίρες.
 Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγο, το λιμενικό παρακολουθούσε εδώ και μέρες τις κινήσεις τους καθώς οι 2 Ιρακινοί διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης.
O  έλεγχος στο τροχόσπιτο που ειχαν αφήσει στην περιοχή του λιμανιού και βρέθηκε βαρύς οπλισμός (χιλιάδες σφαίρες, 3 περίστροφα magnum 357,  και πολλά περίστροφα 22άρια)…Αλλά και εξαρτήματα τυφεκίου  ελεύθερου σκοπευτή!
Από την ανακριτική διαδικασία των ανδρών του λιμενικού προς το παρόν δεν προκύπτει ότι είναι γνωστοί σε ευρωπαϊκές αρχές για τρομοκρατία, όμως οι 2 προέρχονται από χώρα της Ευρώπης καθώς έχουν Βρετανική υπηκοότητα.
Σήμερα Κυριακή θα γίνει παραπομπή τους στον εισαγγελέα ,  το πιθανότερο όπως αναφέρει πηγή του Λιμενικού, με τις κατηγορίες της κατοχής όπλων και της απόπειρας τρομοκρατίας.
Κατά την ανακριτική διαδικασία επίσης δεν απάντησαν για ποιο λόγο είχαν τα όπλα, γιατί έμεναν στην Αλεξανδρούπολη εδώ και μέρες και ποιος ήταν ο προορισμός τους
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στην περιοχή έχουν μεταβεί κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Πηγές: faros-24.g/e-evros.gr/alexpoli.gr
veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.