Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑ… «ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ» Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ!


foto

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δεν έφταναν όλα τα προβλήματα που έχει η Τουρκία με τους Ρώσους, οι οποίοι συνεχώς τραβούν το σχοινί στην Άγκυρα, τώρα οι Τούρκοι φέρονται άκρως εκνευρισμένοι με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, εξ’ αιτίας της στάσης του στο θέμα των Κούρδων της Συρίας.

Συγκεκριμένα μια φωτογραφία που δημοσιεύεται στα πρακτορεία ειδήσεων που δείχνει τον εδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου, Brett McGurk, μαζί με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο του YPG, δηλαδή του στρατιωτικού κλάδου του PYD των Κούρδων της Συρίας, Polat Can, έχει εξοργίσει την Άγκυρα και έχει θορυβήσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας που θεωρεί το PYD σαν τρομοκρατική οργάνωση και σαν κλάδο του ΡΚΚ.
ankara-yi-rahatsiz-eden-goruntu-6576823
Ιδιαίτερα εξόργισε τους Τούρκους η είδηση ότι ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου είχε επαφές και με εκπρόσωπο του ΡΚΚ, με το οποίο τον τελευταίο καιρό η Τουρκία διεξάγει άγριες εκκαθαριστικές πολεμικές επιχειρήσεις στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Όπως αναφέρουν οι τουρκικές πληροφορίες, ο Brett McGurk επισκέπτεται αυτές τις μέρες σε ειδική αποστολή την έδρα των Κούρδων της Συρίας στην πόλη του Kobani, όπου συναντήθηκε και με τον πολιτικό διοικητή των Κούρδων, Enver Müslim, στον οποίο διαβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξη της Ουάσιγκτον στον αγώνα των Κούρδων της Συρίας.
Η επίσκεψη αυτή θεωρήθηκε από την Άγκυρα σαν πισώπλατο χτύπημα από την Ουάσιγκτον και μεγάλωσε την καχυποψία των Τούρκων για τις αμερικανικές προθέσεις στο Κουρδικό, το οποίο είναι κόκκινο πανί για την ίδια την ύπαρξη της Τουρκιάς. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Ερντογάν που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσκεψη την Λ. Αμερική, μόλις πληροφορήθηκε αυτή την επίσκεψη κυριολεκτικά τα… «πήρε στο κρανίο!»
Φαίνεται πως άρχισαν να παίζουν και τα… αμερικανικά «όργανα» για την Τουρκία!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.