Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Άνοιξε το ¨τρελοκομείο¨ και περιμένει Μέρκελ-Ερντογάν. Προς ΘΕΟΥ να μην βάλλουν πρώτα εμάς μέσα


merkel-erdogan1

Ισχύει και για αυτούς
¨μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι¨
Η Μέρκελ έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα
Σύμφωνα με τον Δρ Hubertus Hoffmann, ιδρυτή του online globalo.com πολιτικού περιοδικού , η Μέρκελ ήταν πάντα δημοφιλής επειδή προσέγγιζε τα τρέχοντα θέματα βήμα-προς-βήμα με ένα αξιοπρόσεκτο ρεαλισμό.

( προσωπικά σαν αρθρογράφος θα τον έλεγα κυνισμό)
Αλλά τώρα «έχασε την επαφή με την πραγματικότητα. Και αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο για το σήμερα » δηλώνει ο Hoffmann σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Radio Sputnik.
«Βασικά, αυτό είναι ένα τυπικό λάθος των ανθρώπων που αισθάνονται τον εαυτό τους ισχυρό,» είπε ο εμπειρογνώμονας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στη Γερμανία το 2015. Επιπλέον, υπάρχουν περίπου 400.000 μετανάστες που δεν έχουν καταχωρηθεί και ζουν παράνομα στη χώρα.
«Είναι πάρα πολλοί . Νομίζω ότι η Γερμανία θα μπορούσε να απορροφήσει μόνο 200.000-250.000 τον χρόνο.»
Αν και αυτό είναι το μέγιστο ποσοστό , παρ όλα αυτά δεν υπάρχει αρκετή στέγαση και απασχόληση για τους νεοεισερχόμενους.
Πρόσφατες μελέτες αποκάλυψαν ότι στη χειρότερη περίπτωση, η Γερμανία αναμένεται να δαπανήσει περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες σε ετήσια βάση. Έτσι, οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη, τη στέγαση, μαθήματα ξένων γλωσσών και άλλα έξοδα που σχετίζονται με την εισροή των μεταναστών μπορεί να φθάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα από την αρχή του επόμενου έτους.¨ δηλώνει ο Δρ Hubertus Hoffmann sputniknews.com/europe/ 7 Φεβρουαρίου 2016
Εμείς τώρα τι να πούμε; Πάει το έχασε η Μέρκελ;
Σιγουράντζα όμως για το γεωπολιτικό τρελοκομείο είναι ο γείτονας μας ο Σουλτάνος.
Το δούλεμα που του κάνουν οι σύμμαχοι του Αμερικάνοι τον έχει αποτρελάνει εντελώς και τους διαμηνύει με αγωνία.
¨Τελικά με ποιόν είστε σύμμαχοι ; με εμάς τους Τούρκους ή με τους εχθρούς μας Κούρδους;¨
Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε έντονα την κυβέρνηση των ΗΠΑ διότι η Ουάσιγκτον έστειλε έναν απεσταλμένο της πριν λίγες μέρες στην πόλη της Αΐν αλ-Αράμπ που ελέγχεται από τους Κούρδους της Συρίας.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε σε ανώτερο επίπεδο άτυπης εκπροσώπησης τον Brett McGurk στο Αΐν αλ-Αράμπ στη Βόρεια Συρία για συνομιλίες με τους εκπροσώπους της στρατιωτικής πτέρυγας του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).
Το γεγονός αυτό καθ αυτό εξόργισε τον Ερντογάν και μάλιστα σε αυτή την χρονική συγκυρία που οι Ρώσοι κεφαλοκλειδώνουν την τουρκοσυριακή μεθόριο αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της Αν. Μεσογείου με την διαστημική πολεμική τεχνολογία των S 400.
Η στιγμή ήρθε για να κάνει την εξυπνάδα της η τουρκική αλεπού και ταυτοχρόνως η παγίδα –δαγκάνα για να την πιάσει έχει στηθεί.
ΚΑΙ είναι το ΚΛΕΙΣΙΜΟ των ΣΤΕΝΩΝ
¨Σύμφωνα με μια αμυντικο-διπλωματική πηγή, ο αποκαλούμενος ρωσικός στόλος Μεσογείου θα ενισχυθεί με επιπλέον δέκα πολεμικά πλοία και με αδιευκρίνιστο αριθμό υποβρυχίων (άσχετα εάν δεν ανακοινώθηκε, αυτό αποτελεί συνήθη πρακτική), για την ασφάλεια των ομάδων επιφανείας.
Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή απορρέει από το γεγονός της πολύ μεγάλης πιθανότητας «αποκλεισμού» των Στενών.
Για αυτό και το ρωσικό ναυτικό βιάζεται να «περάσει» στην Μεσόγειο ένα ικανό αριθμό πολεμικών πλοίων ώστε να «έχει το κεφάλι του ήσυχο», δια παν ενδεχόμενο τόσο στην Συρία όσο και σε μια πολεμική εμπλοκή με την Τουρκία.
Η πληροφορία ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από το αμυντικό portal Sputnik.
«Ο αριθμός μπορεί να ποικίλει μεταξύ 10 και 20 πολεμικών πλοίων και άλλων σκαφών ανάλογα με την ένταση της κατάστασης ή μια πιθανή ένταση. Πρόκειται για φρεγάτες και αντιτορπιλικά με κατευθυνόμενους πυραύλους Cruise, ανθυποβρυχιακά και αποβατικά πλοία, τα οποία θα αποτελούν την δύναμη της μόνιμης δυνάμεως στην Μεσόγειο Θάλασσα», δήλωσε η πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. ¨ Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ) pentapostagma.gr http://www.crete-news.gr
Οι ώρες είναι κρίσιμες και η Ελλάδα βιώνει ΚΡΙΣΗ.
Τα προβλήματα τους Γερμανοί και Τούρκοι για να τα αμβλύνουν στην κοινή γνώμη των λαών τους πιθανώς να μας τα φορτώσουν ανοίγοντας όλες τις παλιές και νέες πληγές της πολιτικής κακοδαιμονίας μας.
Υπάρχει άραγε ψύχραιμο και ικανό πολιτικό δυναμικό να αντιμετωπίσει τις νέες πρωτόγνωρες προκλήσεις που χάσκουν ήδη στην καθημερινότητα μας;
Τουλάχιστον ο Ελληνικός Λαός να διατηρήσει την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα του ώστε να αποφύγει να μπει στο τρελοκομείο που του άνοιξαν.
Τότε μπορεί να δει την Μέρκελ και τον Ερντογάν να μπαίνουν στο δικό τους ¨τρελοκομείο¨ ;
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.