Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Οι Σκοπιανοί ¨χαλβάδες¨ θα καταρρεύσουν υπό το βάρος του προσφυγικού.


epa05192346 Syrian refugees protest against the slow procedure by The Former Yugoslav Republic Of  Macedonia, (FYROM) authorities who give every day the permission to some hundreds of them to cross the borderline between Greece and FYROM on the railway lines at the refugee camp in Idomeni, northern Greece, 03 March 2016. FYROM authorities on 03 March closed again the Greek- FYROM buffer zone. The neighhouring country's authorities proceeded to this action when a group of refugees occupied the railway tracks. The crossing point was open on Thursday and the flow of refugees that passed was conducted slowly.  EPA/SIMELA PANTZARTZI

Η απεγνωσμένη έκκληση των προσφύγων στην Ειδομένη – «Μέρκελ βοήθησέ μας» [φωτό] http://www.pronews.gr/portal/
Το πρώτο θύμα ἠ την πρώτη γεωπολιτική ανατροπή που θα δούμε στην περιοχή μας είναι το τέλος της καρναβαλικής περιόδου των ψευτο-μακεδόνων υπό την πίεση του προσφυγικού τσουνάμι που συσσωρεύεται απειλητικά στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Γι αυτό τρέμουν και φοβούνται οι βόρειοι γείτονες…
Κατάλαβαν τι πρόκειται να πάθουνε σε λίγο…
Ivanov: Η ΠΓΔΜ δεν έχει συμφέρον να επωμισθεί η Ελλάδα μόνη το βάρος του προσφυγικού.
¨Η ΠΓΔΜ ζητά και αναμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μία λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και δεν έχει το παραμικρό συμφέρον να επωμισθεί μόνη της η Ελλάδα όλο το βάρος, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Gjorge Ivanov, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, με τον οποίο συναντήθηκε το απόγευμα στα Σκόπια. «Ζητούμε και αναμένουμε μια λύση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δεν έχουμε το παραμικρό συμφέρον να επωμισθεί μόνη της η Ελλάδα όλο το βάρος. Ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν μονομερείς λύσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν εις βάρος μας. Επιπλέον, η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεργαστεί με το νότιο γείτονα της για την υπέρβαση των προκλήσεων από την μεταναστευτική κρίση», ανέφερε ο Ivanov στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Προέδρου της ΠΓΔΜ.¨ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ http://www.capital.gr/ 2 Μαρτίου 2016
Η κοινή λογική λέει ότι όσα Hot spot φτιάξουμε στην Ελλάδα και όσοι πρόσφυγες βρεθούνε στην Ελλάδα..κανείς δεν θέλει να μείνει εδώ.
Όλοι αυτοί ξεκίνησαν από τις εμπόλεμες περιοχές όχι για να μείνουν στην Ελλάδα αλλά να φτάσουν κυρίως στην πατρίδα της Μέρκελ διότι τους υποσχέθηκαν ότι ¨πρόκειται περί μιας καλής κυρίας που μοιράζει τα ζαχαρωτά της νέας εποχής¨.
«Μέρκελ βοήθησέ μας», «Ανοίξτε τα σύνορα», «Βοηθήστε τα παιδιά μας» ήταν μερικά που από τα συνθήματα, που έγραφαν οι πρόσφυγες στα πανό που κρατούσαν κατά τη διαμαρτυρία τους, πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή, στην Ειδομένη.
«Θέλουμε απλά να περάσουμε», «Φύγαμε από πόλεμο και θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον», «Είμαστε μέρες εδώ και πεινάμε» έλεγαν, κρατώντας στην αγκαλιά τους μικρά παιδιά.
Διάχυτη παντού η απελπισία στον καταυλισμό που έχει μετατραπεί σε «αποθήκη» περισσότερων από 10.000 ψυχών, οδηγεί σε συνεχείς εντάσεις που εκπορεύονται από την πολυήμερη αναμονή, σε άθλιες συνθήκες, δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- Σκοπίων. http://www.pronews.gr/portal/ 3 Μαρτίου 2016
Ποιος μπορεί να ¨αποθηκεύσει ¨τόσες ανθρώπινες ζωές που τα μάτια τους βλέπουν προς την Κεντρική Ευρώπη και τον Βορρά ;
ΠΡΩΤΑ θα καταρρεύσει το σχέδιο των Γερμανών εν Ελλάδι.
¨Απροκάλυπτα και ανοιχτά πλέον οι Γερμανοί παραδέχονται ότι η Ελλάδα θα γίνει ένα «σούπερ hot spot» και ότι όλο αυτό θα γίνει με σχέδιο!
Λίγες ώρες μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το Κολέγιο των Επιτρόπων για τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού βοήθειας για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης εντός της Ε.Ε., δηλαδή και στην Ελλάδα, συνολικού ποσού 700 εκατομμυρίων ευρώ, αποκαλύπτεται «ένα σχέδιο έξι σημείων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης» στην Ελλάδα.¨ http://www.pronews.gr/portal/ 3 Μαρτίου 2016
Διότι ποιος μπορεί να αστυνομεύσει τόσο κόσμο που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρει τρόπους να βρίσκεται στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο ώστε να αδράξει την οποιαδήποτε ευκαιρία να την διατρήσει και να δραπετεύσει μακριά από την παγίδα που του έστησαν οι Ευρωπαίοι όταν του υποσχέθηκαν το ταξίδι προς το όνειρο;
ΜΕΤΑ φαίνεται ότι θα καταρρεύσει το κράτος των Σκοπιών
σαν ένα οικοδόμημα από φαρσαλινούς χαλβάδες μη μπορώντας να διαχειριστεί όχι μόνο την πίεση αλλά κυρίως την ΟΡΓΗ όλων αυτών που γνωρίζουν από πόλεμο, μάχες και όπλα και τους διακόπτουν σήμερα το ταξίδι τους.
ΠΑΝΤΑ επίκαιρος Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες , που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων που είναι φυσικό κάποτε να καταρρεύσει..
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994,τόμος 1, Σελ 66 …..
¨το κάτσε –έλα να δεις παιδί μου θα γίνει σε λίγο στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα… αυτοί δεν κρατιούνται με τίποτε στην Ελλάδα… προτιμούν τους προτεστάντες από τους Ορθοδόξους..όσο τους εμποδίζουν με τόση μεγαλύτερη βία θα εισορμήσουν μέσα στα
Σκόπια και θα τα κάνουν άνω κάτω …και φαίνεται λογικό¨ μου είπε το πρωί ένας Αγιορείτης Παππούλης.
ΕΙΔΟΜΕΝ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.