Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

“Call Brussels” – Η τραγική ειρωνεία





Δύο μήνες πριν από τις επιθέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών στις Βρυξέλλες, που έχουν αφήσει περισσότερους από 30 νεκρούς και τουλάχιστον 200 τραυματίες, κυκλοφόρησε ένα βίντεο από την ‘Visit Brussels’, την ιστοσελίδα του Γραφείου Τουρισμού των Βρυξελλών , που λεγόταν Call Brussels, που σκοπό είχε να δοθεί μία «ανάλαφρη» εικόνα της βελγικής πρωτεύουσας, ως «απάντηση» στο αίσθημα φόβου που θεωρούσαν ότι καλλιεργούσαν τα μέσα ενημέρωσης, απεικονίζοντας την πόλη ως εμπόλεμη ζώνη.
Το visit brussels θέλησε να αλλάξει αυτή την αντίληψη και να περάσει το μήνυμα ότι «όλα πάνε καλά». Ήταν τόσο «αισιόδοξοι», ώστε στο άκουσμα της είδησης ότι βρέθηκε σε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες εκρηκτικό υλικό και αποτυπώματα που ανήκαν στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, (τον μαροκινής καταγωγής εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων του περασμένου Ιανουαρίου στο Παρίσι, τον οποίον συνέλαβε η βελγική αστυνομία και ο οποίος θα έπαιρνε μέρος στην επίθεση σε αεροδρόμιο και μετρό), ο Geert Cochez, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος τουVisit Brussels, δεν έδειξε να συγκινείται. «Είναι μια σύμπτωση», είπε. «Η ζωή στις Βρυξέλλες συνεχίζεται κανονικά, όπως σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή μέτρων ασφαλείας, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τις Βρυξέλλες, αλλά κάθε ευρωπαϊκή πόλη». Δείτε στο βίντεο το πρώτο τηλεφώνημα: "Είδατε τίποτα ανθρώπους να πολεμάνε με όπλα και βόμβες;", ακούγεται η φωνή από την άλλη γραμμή με ειρωνεία. Και η γυναίκα απαντάει χαχανίζοντας "Νόοοου".. 
Παρακάτω ένα βίντεο που ήδη κυκλοφορεί, βασιζόμενο στο πρωτότυπο "χαρούμενο", αλλά με έξτρα υλικό δύο μήνες μετά…

ΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.