Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ! ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ «ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ? (βίντεο)

exodos

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Υπάρχει μια ιερή πόλη στην Ελλάδα του χτες και του σήμερα. Αυτή είναι το ηρωικό Μεσολόγγι που η ιστορία του χαράχτηκε διαχρονικά από την ηρωική έξοδο.
Η 190ή φετινή επέτειος της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου συμπίπτει με την τότε κινητή εορτή. Η 10η (23η με το διορθωμένο ημερολόγιο) Απριλίου του 1826 ήταν η νύχτα του Λαζάρου προς την Κυριακή των Βαΐων. Το ίδιο και εφέτος. Πρόκειται για μια από τις πιο συγκλονιστικές ημέρες της Επανάστασης του 1821 για την ανεξαρτησία μας.

Η Έξοδος των κάτισχνων από την πείνα και βασανισμένων από την πολύμηνη πολιορκία των Τούρκων αγωνιστών, με όσα γυναικόπαιδα και γέροντες ήσαν μαζί τους, συνοδεύθηκε από την ανυπέρβλητης αξίας θυσία των εντός της πόλεως εναπομεινάντων Ελλήνων.
Στην Ελλάδα του σήμερα, στην Ελλάδα των Νεοελλήνων, ποιος ασχολείται με τέτοια πράγματα, ποιος έχει την διάθεση να θυμάται τέτοια ιστορικά γεγονότα, ποιος θα απαρνηθεί την κυριακάτικη έξοδο του για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς που από τότε τους θαύμασε όλος ο κόσμος ? Αντίθετα αν σκοτωθεί σε ατύχημα κάποιος τραγουδιστής ή κάποια σταρ, τότε θα… κλαίνε και πέτρες.
Τα λογία περιττεύουν, τα διδάγματα πεντακάθαρα. Λαός που ξέχασε την ιστορία του και παραδίδεται στην πλάνη του, είναι καταδικάσιμος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.