Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΗΠΑ - Ρωσία συμφωνούν για την επιστροφή Γκολάν στη Συρία

Image

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να έχουν συμφωνήσει την επιστροφή των Υψίπεδων του Γκολάν στη Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρόεδροι έδωσαν στους ανώτερους διπλωμάτες τους, στον Υφυπουργό Τζον Κέρι και στον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, το πράσινο φως για να συμπεριλάβουν μια τέτοια ρήτρα σε πρόταση για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου της Συρίας κατά τη διάσκεψη της Γενεύης.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κορυφαίοι πολιτικοί ηγέτες και στρατιωτικοί διοικητές του Ισραήλ  σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν τα σχέδια των ΗΠΑ και της Ρωσίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Η έκθεση αναφέρει ότι ακριβώς όπως και τα άλλα διπλωματικά ή στρατιωτικά βήματα που ξεκίνησαν ο Ομπάμα και ο Πούτιν στη Συρία, όπως για την ενδεχόμενη απομάκρυνση του Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία, οι δύο δυνάμεις βλέπουν την επίλυση του ζητήματος του Γκολάν ως μια σταδιακή διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως ακόμη και χρόνια. Όμως, στο μέτρο που τους αφορά, το Ισραήλ θα πρέπει να αποσυρθεί από το Γκολάν, στο τέλος αυτής της διαδικασίας.
Τα Υψίπεδα του Γκολάν ειναι υπο την κατοχή του Ισραήλ εδω και 49 χρόνια, δηλαδή από το Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.
Worldbulettin.net
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.