Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΦΕΤΟΣ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ…ΕΡΝΤΟΓΑΝ!


ΦΟΤΟ1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φέτος ο μεγάλος πρωταγωνιστής των μεγαλοπρεπών και φανταχτερών εκδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη για την 563η επέτειο της Άλωσης, θα είναι ο ίδιος ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που θα παίξει τον ρόλο του μεγάλου Φατίχ, δηλαδή του Πορθητή.

ΦΟΤΟ2
Έχει καταφέρει να κάνει μια κυβέρνηση ανδρείκελων όπου δεν τολμά κανείς ούτε να φταρνιστεί χωρίς την άδεια του, έχει μαντρώσει έλους τους αντιτιθέμενους δημοσιογράφους και τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, έχει πετσοκόψει τις κουρδικές επαρχίες, ο σημερινός ηγέτης της Τουρκίας τώρα λανσάρεται σαν ο δεύτερος Πορθητής, ο δεύτερος Ατατούρκ, ο μεγαλύτερος άντρας της σύγχρονης τουρκικής ιστορίας.
i
Οι εκδηλώσεις για την φωτεινή επέτειο της Άλωσης έχουν ήδη αρχίσει καθώς φέτος με την θριαμβευτική εμφάνιση του Ερντογάν θα έχουν ξεχωριστή λαμπρότητα, ενώ ήδη κυκλοφορούν πολλές αφίσες που παρομοιάζουν τον Τούρκο πρόεδρο με τον Μωάμεθ τον Πορθητή!
Να δούμε μέχρι που θα φτάσει η αλαζονεία του, την ίδια ώρα που η Τουρκία έχει καθημερινά θύματα από τον ακήρυκτο αιματηρό πόλεμο στις νοτιοανατολικές της επαρχίες με τους Κούρδους και όχι μόνο, ενώ παίζει με την «ρωσική φωτιά» στα νότια σύνορα της.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.